Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Lacul Tahoe

Lacul Tahoe

Lacul Tahoe este un lac de apă dulce, ce ocupă o suprafață de 497 km2, fiind situat la 30 de km distanță de orașul Reno, la granița dintre statele Nevada și California. Diametrul maxim este de 35 de km. Până în anul 1962, a fost cunoscut drept Lacul Bigler, în amintirea lui John Bigler, al treilea guvernator al Californiei.

Lacul este adesea numit ca „Bijuterie Sierras”. Are adâncimea medie de 300 de m, iar cea maximă de 501 m, fiind situat la altitudinea de 1.899 Este considerat lacul cu cea mai mare altitudine deasupra nivelului mării din SUA și al doilea lac ca adâncime din Statele Unite ale Americii.

Lacul Tahoe america de nord
Lacul Tahoe america de nord

Lacul Tahoe este alimentat de 63 de pâraie și râuri,având o singura scurgere, Truckee River. Partea superioară a fost transformat în lac de acumulare ,,Lake Tahoe Reservoir”. Formarea Lacului Tahoe a avut loc cu 2 milioane de ani în urmă, dar valea in care s-a instalat are o vechime mai mare (cca 24 mil ani ). Procesele de eroziune și ghețarii au modelat acest lac. Un rol important l-a avut si activitatea vulcanica din zona de acum 2 milioane de ani care a blocat cu aluviuni vulcanice iesirea de nord a bazinului. Apa s-a acumulat in spatele acestui baraj. pentru a citi mai multe despre modul de formare intrati pe linkul https://www.fs.usda.gov/main/ltbmu/about-forest/about-area

Lacul Tahoe din America
Lacul Tahoe din America

Porțiunile de sol situate în adâncurile Lacului Tahoe sunt cu adevărat speciale, arătând de parcă cineva ar fi adus nisip de pe plajă și l-ar fi montat acolo. Plajele Lacului Tahoe sunt considerate de către turiști o adevărată atracție, în timp ce resursele piscicole sunt si ele impresionante.

Fenomene climatice

Între aprilie-noiembrie, cad cele mai multe precipitații, acestea fiind responsabile de inundațiile care se produc în regiune. Luna august este luna cea mai călduroasă, iar luna ianuarie este luna cea mai friguroasă. Pe timpul verii turiștii fac drumeții, plimbări cu barca, alpinism, în timp ce iarna, după cum e de așteptat, sporturi de iarnă. Prin urmare, ce rămâne de făcut este sămergeți să vizitați acest loc.

Tahoe lac
Tahoe lac

Sursa
www.descoperalocuri.ro (Lacul Tahoe, o alăturare inedită de structuri),
www.tourism-spot.com (Lacul Tahoe-cel mai misterios și frumos lac de pe Pământ),
https://ro.wikipedia.org/wiki/ Lacul _ Tahoe
https://www.fs.usda.gov/main/ltbmu/about-forest/about-area
http://rockwoodlodge.com/lake-tahoe/activities/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.