Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Fără categorie

Infrastructuri pt a ajuta animalele in migratia lor proiect

Migratia animalelor reprezinta un fenomen care din pacate se soldeaza cu foarte multe victime. zeci de animale mor calcate de masini, pasarile mor pt ca se lovesc de turbinele eoliene. De asemenea constructia unor obiective de tip baraje artificiale pe traseele de migratie ale pestilor opresc inaintarea acestora in amonte pt a-si depune icrele.

Multi serpi sfarsesc sub rotile masinilor.

Cerinte

Folosind imaginile din colajul de mai jos enumerati 7 masuri pe care le-ati lua pt a ajuta migratia animalelor.

In caz ca nu va ajuta acest colaj, va puteti folosi si de acest video ce are o durata de 4 minute

Scari pentru pesti

Barajele de pe râuri împiedică migrația peștilor în amonte pentru a-și depune ouăle. Unele baraje speră să atenueze acest lucru folosind scări pentru pesti.


Snake Road este singurul drum din lume închis în fiecare an (în perioada 15 martie – 15 mai și din nou în perioada 1 septembrie – 30 octombrie) pentru migrația sa bianuală de șerpi și alte reptile.

Amplasarea turbinelor eoliene in afara traseelor migratorii ale pasarilor. Foarte multe pasari mor pt ca se izbesc de aceste turbine.

Pasarela pentru veverite in Australia
Pasaje subterane pentru trecerea animalelor

Intra sip e linkul acesta pt a citi despre alte masuri sip t a viziona 30 de poze cu infrastructure facute in alte tari pt a ajuta animalele in timpul migratiei https://allthatsinteresting.com/animal-bridges-wildlife-crossings