Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Fără categorie

Cum sa faci graficul Piramida pe grupe de varsta si sexe tutorial si videouri

Pasul 1
Se pun datele pe 3 coloane in EXCEL(o coloana annul, una masculine, alta feminine
Pasul 2
Valorile de la masculine sau feminine (alegi ce vrei tu) trebuie sa fie precedate de un minus. Pt asta copiezi coloana cu valori din Excel te duci in notepad ++(il poti downloada gratis de pe net in max 1 min) si pui cate un minus in dreprul fiecarei cvalori din coloana. Apoi revii in tabelul excel si dup ace stergi coloana cu valori fara minus dai paste la coloana copiata din notepad ++ ce are – in fata pt fiecare valoare.

Valorile puse in ecel pe 3 coloane

Selectezi apoi tot tabelul tau (inclusiv linia cu varsta , barbati si femei precum in poza de mai sus). Alegi apoi din meniul de sus al Excel Chart (daca e versiunea in engleza) sau Insert , diagrame recomandate, diagram,a de tip bara daca e in romana.. Ti se va deschide inca o casuta . Trebuie sa dai click pe optiunea TOATE DIAGRAMELE. Apoi sa alegi diagrama de tip BARA (BAR) si dai ok. Vezi in pozele de mai jos ce am scris aici 🙂

Selectezi tabelul, alegi Insert, apoi Diagrame recomandate


Pasul 3
O sa iti apara acum o piramida fara valori.

Mergi acum pe o coloana orizontala din grafic(trebuie sa ai clickul pozitionat pe o coloana orizontala si nu in alta parte pe graphic) si dai click dreapta.
Alege din lista ce ti-a aparut Format data series (Formatare serie date)- e ultima optiune. Trage maxim
De butonul Suprapunere Serie si spre minim de butonul Latime spatiu liber (precum in poza de mai jos)


Pasul 4
Din coltul din dreapta al graficului puteti completa piramida pe grupe de varsta sis exe cu foarte multe date inclusiv cu tabelul de valor ice va aparea sub graphic. Trebuie doar sa bifezi casuta(daca vrei ca acele valori sa apara pe graficul tau) sau sa debifezi( daca vrei sa nu apara).
Vezi in imaginea de mai jos unde este acel buton

Apesi pe butonul + din dreapta sus a diagramei pt versiunea in romana. Pt versiunea in engleza a excel butonul e simbolizat printr-un grafic si e pozitionat la fel.


Cum salvezi imaginea

Pt a salva graficul va duceti in partea de jos a graficului apasati click dreapta, apoi copiere. Mergeti apoi in paint si dati Paste. Din paint il salvati pe calculator.
Inregistrarea de la Sfertul de E-learning cu live-ul pe youtube in care am facut un astfel de grafic il gasesti aici

Un video despre cum sa faci o piramida pe grupe de varsta si sexe poti vedea si aici