Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Diverse,  Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Coasta Amalfi

Coasta Amalfi, situată pe țărmul Mării Tireniene, este una din cele mai pitorești locuri din sudul Italiei. Datorită acestei frumuseți, UNESCO a inclus acest loc în patrimoniul său, începând cu anul 19971. De jur împrejur, găsim o serie de orașe încărcate de istorie și povești fantastice, dar și de obiective turistice importante.

 

Dintre acestea, Amalfi, care datează încă din perioada războaielor dintre romani și popoarele barbare, are o origine interesantă. Potrivit legendei, însuși Hercule, fiul lui Zeus, ar fi întemeiat Amalfi, pentru a-l dărui unei frumoase fete cu ochi albaștri. Astăzi, vei găsi aici tot felul de magazine cu preparate locale, care întregesc acest loc tirenian. Mai mult, la fiecare patru ani, locuitorii acestui oraș, împreună cu cei din celelalte orașe, se întrec într-o cursă cu ambarcațiuni, care își dorește să reediteze lupta maritimă dintre orașe din perioada antichității. Alt oraș este Ravello, important centru comercial în antichitatea târzie, unde poți vizita Villa Rufolo, Villa Cimbrone și catedrala. Dacă arta prelucrării ceramicii te pasionează poți trece și pe la Vietri sul Mare, oraș cunoscut ca fiind capitala ceramicii. Manoperele pot fi admirate la Muzeul de Ceramică Villa Guariglia din Raito sau la Muzeul Cargaleiro. Dintre toate, Positano este cel mai impresionant loc de pe coasta Amalfi. Până în anii “50, acesta a fost un loc sărac, dar totul s-a schimbat după vizita celebrului scriitor John Steinbeck, care l-a descris ca fiind ,,un loc de vis“. Din acel moment, Positano a început să fie din ce în ce mai vizitat, astăzi locuitorii trăind foarte bine din turism. Conca dei Marini, un alt oraș situat pe coasta Amalfi, este recunoscut mai ales pentru Peștera de Smarald, un loc deosebit de frumos, unde numeroase stalactite și stalagmite se reflectă în apa verzuie. În grotă se poate coborî cu ajutorul unui lift, iar jos se poate traversa peștera cu ajutorul unei bărci.

Sursa:

1www.descoperalocuri.ro › Atracții turistice, www.vacantareusita.ro /insula-burano-o-explozie-de-culori/, www.amfostacolo.ro› … › Descoperă Murano & Burano.. aventurescu.ro