Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Mlastina SatChinez

Mlastina SatChinez

Mlastina Satchinez reprezintă o rezervație naturală ornitologică, care se găsește în satul cu acelasi nume, în județul Timiș1. Denumită și delta Banatului, aceasta a fost înființată în anul 1942, la propunerea ornitologului Dionisie Linția. Povestea este următoarea: la 25 iunie 1939 acesta însoțit de S. Pascovschi și E. Nadra vizitează zona, găsind aici 70 de perechi de Nycticorax, 15 cuiburi de Ardea purpurea și a 35 de perechi se Ardeola ralloides.

Azi rezervația are o suprafață de 1194 ha și următoarea structură:
122 ha-rezervația propriu-zisă
1.072 ha-zona tampon cu
-acumularea satchinez
– balta Bărăteaz
– balta Mare și balta Zootehnie
– balta Verbuncu.
Principalele specii pe care le găsim aici sunt: ciocîntorsul, egreta mică, egreta mare, piciorongul, stârcul cenușiu, stârcul galben, stârcul pitic și stârcul de noapte. Alăturiv de păsări, aici se mai găsesc și iepuri, vulpi și porci mistreți. Pe lângă acestea, mai întâlnim 875 de insecte și 93 de specii acvatice și palustre. Mlaștina poate fi vizitată de oricine, aici neexistând taxă de vizitare, nici condiții de campare.
Sursa:
ttps://ro.wikipedia.org/wiki/Mlaștinile_Satchinez, https://www.pressalert.ro › Ştiri, www.ziarulevenimentul.ro/…/mlastina-satchinez-banat—31447.html.