Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Rocile pictate de la Zuojiang Huashan

Rocile pictate de la Zuojiang Huashan

Huashan se numește „Pay Laiz” în limba locală Zhuang, ceea ce înseamnă literalmente „un munte cu picturi pline de culoare”

roci pictate
roci pictate

Rocile pictate de la Zuojiang Huashan sunt un ansamblu extins de roci, care au fost pictate pe suprafețele stâncilor de calcar, din Guangxi, sudul Chinei, pe o perioadă de sute de ani. Întregul edificiu este situat pe malul vestic al râului Ming, afluent al râului Zuo. Picturile fac parte din rezervația Nonggang, din orașul Yaoda.

zuojiang-huashan stanci pictate
zuojiang-huashan stanci pictate

La 15 iulie 2016, au fost incluse în Patrimoniul Mondial. Suprafața principală, pictată de-a lungul falezei, are o lățime de aproximativ 170 de km și o înălțime de aproximativ 40 de m și este una dintre cele mai mari ansambluri pictate din China. Picturile sunt situate între 30 și 90 de m deasupra apelor râului.

stanci pictate
stanci pictate

Sit-ul de picturi se intinde pe 6621 hectare. Sunt în jur de 1900 de imagini, dispuse în 110 grupuri. Picturile au o culoare roșie și au fost executate cu un amestec de ocru roșu, clei animal și sânge. Ele descriu figuri umane, animale, cuțite, nave și clopote. Perioada de creație a acestor roci se pare că a fost la finalul dinastiei Han. Datările de Carbon estimează că cele mai vechi picturi au fost realizate în urmă cu 16000 de ani .
In filmuletul de mai jos sunt explicate principalele motive si desene de pe stanci.

Un alt obiectiv important este Marele Zid Chinezesc

Sursa:

www.wikipedia.en.
http://m.chinadaily.com.cn/en/2016-07/15/content_26108595.htm
https://www.flitto.com/content/3242
https://bradshawfoundation.com/news/cave_art_paintings.php?id=Earliest-record-of-rock-art