Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Lacul Meduzelor

Lacul Meduzelor

Lacul Meduzelor este un lac izolat de ocean, situat în interiorul insulei Palau. Numele vine de la milioanele de meduze aurii, care călătoresc, în fiecare an, din adâncuri la suprafață. Lacul Meduzelor este recunoscut pentru  faptul că este singurul lac din lume unde oamenii pot înota alături de meduze[1].

Acum 12000 de ani, meduzele din lac au rămas captive într-un bazin natural de pe insulă, atunci când oceanul s-a retras. Nefiind amenințate de nici o primejdie, acestea și-au pierdut capacitatea de a înțepa, deoarece nu au nevoie să se protejeze. Lacul Meduzelor este destul de mic, având o suprafață de aproximativ 14 acri.

lacul meduzelor
lacul meduzelor

Noaptea meduzele coboară în adâncimea lacului, unde ajută algele să se hrănească cu nutrienți, iar ziua revin la suprafață, ajutând, astfel, alegele să convertească prin fotosinteză energia solară într-un zahăr hrănitor pentru gingașele ființe.

[1] www.interactivia.ro/minunata-lume-meduzelor, www.voceavalcii.ro› Video, www.redbull.com/ro/ro/adventure/stories/1331675219387/lacul-meduzelor-palau.