Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Fără categorie

Delta Gangelui

Delta Gangelui

Delta Gangelui, situată în regiunea Bengal, este cea mai mare deltă din lume. Mai este cunoscută și sub denumirea de Sunderband. Este alcătuită din peste 240 de râuri și este formată la confluența a două mari fluvii, Gange și Brahmaputra. Forma deltei este triunghiulară, iar structura este împărțită în delta estică și delta vestică. Delta, în sine, cuprinde un labirint de canale, mlaștini, lacuri și insule inundabile1.

Tot aici găsim și Parcul Național Sunderbans, care conține cea mai mare pădure de mangrove din lume. În ciuda inundațiilor și cicloanelor, delta Gangelui este locuită de aproximativ 150 de milioane de oameni. Nu puțini au murit în timpul unor dezastre naturale, care au avut loc începând cu anul 1961.

delta gange
delta gange

Însă, delta nu se remarcă numai prin întindere, ci și prin cea mai mare concentrație de tigri din lume. Uneori, în momentele proaste aceștia mai mânâncă și….oameni. Principala sursă de hrană pentru locuitori este peștele. Pentru a diminua efectul catastrofal pe care consumul de pește îl are asupra unor specii piscicole, autoritățile au construit în zonă mai multe crescătorii de pește. Din punct de vedere climatic, delta este situată într-o zonă tropicală cu precipitații din belșug, în sezonul ploios căzând aproximativ 3000 mm zilnic.

http://www.wikiwand.com/pt/Delta_do_Ganges