Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Castorul

Castorul

Castorul este un animal raspandit pe teritoriul Americii de Nord , ce este special construit pentru a trai in mediul acvatic. Acest rozator este un animal erbivor ce se hraneste cu scoarta,ramuri si radacini acvatice. Au un vaz slab, dar compenseaza prin miros si auz. Castorul isi foloseste coada pe post de carma atunci cand este in apa, are rol de echilibru dar si de avertizare pentru dusmanii care vor sa se apropie. Printr-o simpla bataie de coada in apa el isi avertizeaza pradatorii. Sunt adaptati perfect la viata subacvatica deoarece o membrana le protejeaza ochii, iar urechile si nasul se inchid ca niste supape si nu permit apei sa intre. Castorii sunt vanati in special pentru blanurile lor din care se fac palarii, imbracaminte sau accesorii.Ei pot ramane sub apa pana la 15 minute si pot innota cu cca 8km/h.
Dig facut de castor
Castorul este un animal ce intra foarte des in conflict cu omul datorita faptului ca acestia au capacitatea de a modifica negative mediul in care traiesc. Un prim prejudiciu pe care il aduce asupra mediulu este reprezentat prin taierea arborilor.

Incisivii lor puternici pot taia copaci destul de grosi. IN filmuletul de mai jos puteti observa cum reuseste sa taie un stejar destul de gros:)


Acest lucru ii obliga pe proprietarii de terenuri sa ia o serie de masuri pentru a scapa de castori ce pornesc de la imprejmuirea copacilor cu plase de sarme pana la distrugerea barajelor. Astfel prin barajele pe care castorii le construiesc ei pot inunda anumite zone. Castorii construiesc aceste baraje si sistemele de canale special pentru a se apara de pradatorii lor.Deasemenea aceste baraje se pot interpune in migrarea pestilor.

Sursa:
commons.wikimedia.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.