Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Cascada Erawan

Cascada Erawan

Cascada Erawan este situata în provincia Kanchanaburi din Thailanda. Denumirea vine de la primul nivel al cascadei care se aseamana cu elefantul alb cu trei capete, din mitologia hindusă. Parcul se desfășoară pe o suprafață de 550 kilometri pătrați și a fost fondat în anul 19751.

Aici găsim și cascadele Erewan, cu bazine de calcar sau travertin, ideale pentru înot, fiecare cu formă și caracter propriu. Nivelel de apă sunt derulate în felul următor: primul nivel al cascadei, Ly Kung Lung, are un baraj de travertin, al doilea nivel, Wung Macha, cu stânci de calcar modelate de apele curgătoare, al treilea nivel, Pha Nom Tok, al patrulea nivel, Oke Nank Phee Seah, un tobogan de stâncă, al cincilea nivel, Bua Mai Long, conține, de fapt, mai multe cascade și mai multe blocuri de travertin, al sașelea nivel, Dong Prouck Sa, ce conține mai multe nivele și o piscină mare cu apă lină albăstruie. Ultimul nivel este Phu Pha Erawan, unde apa curge în trei șuvoaie printre stânci.

Căderile sunt atât de populare încât sunt vizitate de un număr mare de persoane în fiecare zi și devin supraaglomerate în timpul săptămânii.

În afară de cascade, există numeroase iazuri cu apa limpede, in care vizitatorii au voie să înoate. Lacurile sunt pline de pești.

Sursa:
http://www.tourbangkok.org

https://wall.alphacoders.com