Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Top 5 cele mai mici state de pe glob

.

Top 5 cele mai mici state de pe glob

Loc 5

San Marino

San Marino
San Marino

Este un stat localizat in Italia ce este considerat a fi cel mai vechi din Europa. Are o suprafata de 24 de km patrati si o populatie de 29.000 de locuitori. Cea mai mare altitudine din tara se intalneste in Monte Titano. In afara capitalei care este San Marino, alte orase importante sunt: Dogana,Castello si Serravalle.

Loc 4

Tuvalu

Tuvalu
Tuvalu

Tuvalu este o tara insulara din Polinezia, format din 4 insule coraligene si 5 atoli. Are o suprafata de 9 de km patrati si o populatie de 10472 locuitori. Limbile oficiale sunt engleza si tuvaluana, iar capitala este la Funafuti.

Loc 3

Nauru

Este o tara insulara din Pacificul de Sud. Teritoriul ei ocupa o suprafata de 8,5 km patrati fiind cea mai mica tara insulara de pe glob. Cu o populatie de 13000 de locuitori, economia tarii se bazeza pe resursele de fosfat existe in regiune. Ca un fapt divers trebuie specificat ca acest stat nu are desemnata in mod oficial o capitala.

Loc 2

Monaco

Monaco
Monaco

Monaco
Este localizat pe coasta mediteraneana langa orasul frantuzesc Nissa. Are o suprafata de 0,7 km patrati si o populatie de 32.000 de locuitori. Principalele surse de venit ale Principatului Monaco provin din turism, Monaco fiind una dintre cele mai scumpe locatii de pe planeta. Structura populatiei este compusa doar 14% din monegasti (minoritari in propria lor tara), restul fiind rezidenti de alte natii.

Loc 1

Vatican

Vatican
Vatican

Este un stat suveran al carui teritoriu este localizat in orasul Roma.Este cel mai mic stat de pe glob in ceea ce priveste suprafata (0,2 km patrati) si numarul de locuitori (700 de locuitori) . Acest stat este centru spiritual pentru catolicii din intreaga lume. Vaticanul foloseste euro ca monedă de la 1 ianuarie 2002

vatican, san marino, tuvalu, cel mai mic stat, statul cel mai mic din lume, vatican cel mai mic stat, statul , cel mai mic stat,Vatican, San Marino, Tuvalu, the smallest state, the world’s smallest, lowestVatican, the state, the smallest state

 

Sursa:

www.about.com
www.wikipedia.org
http://www.vaticanbank.com/
http://wdm.optical-transmission.com/
http://www.guardian.co.uk
http://www.eimanhamza.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.