Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Teotihuacan

Teotihuacan

Teotihuacan înseamnă, în traducere, locul unde omul devine zeu. Acesta este unoraș aztec, situat în apropiere de orașul San Huan, având în prezent aproximativ 45 000de locuitori. Din punct de vedere istoric, orașul prezintă importanță, deoarece între anii100-650 î. Hr a fost un important centru urban din Mezoamerica. După această dată,întreaga activitate din oraș intră într-o perioadă de declin, pentru că în final populația săpărăsească definitiv acest loc, în anul 750 î. Hr. Începând cu anul 1987, Teotihuacan aintrat în patrimoniul UNESCO1.

Teotihuacan
Teotihuacan

Principalele atracții turisticeÎn centrul acestui mare oraș se găsesc trei mari edificii-,,piramida soarelui”,,,piramida lunii” și ,,la ciudadela”. Primele două piramide au reprezentat lăcașuri pentrumorminte și artefacte, iar ultimul se presupune că a fost reședința conducătorilororașului, alături de birourile administrative.
Teotihuacan2
Mediul înconjurătorÎn valea orașului clima este blândă și temperată, iar vegetația formată din tufișuricare s-au adaptat la secetă. Iarna predomină ploile, iar vara precipitațiile lipsesc aproapecomplet. În regiunea apropiată se găsesc zăcăminte de obsidian, minerale argiloase șicalcar. Fauna este reprezentată de iepuri, rozătoare, păsări, reptile, precum și un fel decerb din specia ,,Odocoileus virginianus”