Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Fără categorie

Poze geografice fake care circula pe net

In aceasta perioada in care invatarea online este de baza trebuie sa fim foarte atenti la ce fel de materiale distribuim elevilor , dar si pe platformele sociale.

Este foarte usor sa „” cadem in plasa” si sa distribuim poze spectaculoase ale unor locuri care nu prea exista. Elevii vor vedea si vor invata gresit! In cele ce urmeaza va voi arata 7 poze fake care circula sau au circulat pe net si care au devenit virale, precum si modalitatea prin care au fost realizate.

Copacii mov din Scotia

“Daca ceva vi se pare prea frumos ca sa fie adevarat, atunci probabil ca nu e”

In aceasta poza ni se prezinta un peisaj de vis din Scotia.

Adevarul este ca acest rau este din Noua Zeelanda si nu are in albia lui nici un copac mov. Poza a fost modificata in Photoshop prin schimbarea culorilor.

Insula Castelului din Irlanda

Pare o poza spectaculoasa , dar aceasta a fost realizata prin tehnica suprapunerii. Au fost folosite doua poze din 2 locatii diferite. Castelul este din Germania si insula este din Thailanda.

S-a decupat in photoshop zona si apoi s-au suprapus imaginile. In concluzie nu exista asa ceva in Irlanda.

Insula in forma de semiluna cu stea

Este o poza fake realizata prin tehnica adaugarii. Insula in forma de semiluna exista, este reala, dar steaua a fost decupata din alta zona si apoi adaugata la poza finala. Insula in forma de semilunar se numeste Molokini. Este un crater vulcanic parțial scufundat în formă de semilună, care formează o insulă mică, nelocuită

Autostrada acoperita de nisip langa Dubai

Poza realizata din 2 imagini. Poza cu autostrada acoperita de nisip este reala ( se intampla ca dupa furtunile de nisip autostrada sa fie acoperita), dar orasul a fost adaigat pe fundal.

Nori lenticulari deasupra muntelui Fuji

Norii lenticulari sunt spectaculosi, dar se pare ca autorul acestei imagini fake si-a dorit sa obtina multe share-uri  si i-a facut si mai spectaculosi.

Icebergul de sub apa

Imagine realizata in photoshop prin suprapunerea a 4 imagini.
Această fotografie binecunoscută pe care mulți oameni o folosesc ca fundal de desktop este de fapt o combinație de 4 imagini separate. Potrivit autorului imaginii, Ralph Clevenger, fotografia norilor a fost făcută în Santa Barbara, California, vârful aisbergului a fost facut în Antarctica, partea de jos – în Alaska. În plus, era o fotografie obișnuită a unui aisberg pe care Ralph a intors-o cu capul în jos și a asezat-o sub apa. Datorită iluminării corecte a fundului apei în editorul foto, aisbergul s-a dovedit a fi foarte impresionant. Dar acum știm adevărul.:)

Venetia inghetata

O imagine realizata in photoshop din 2 imagini. Gheata e de pe lacul Baikal.S-a decupat zona din Venetia si s-a lipit langa gheata.