Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Plante si arbori ciudati de pe glob

Plante si arbori ciudati de pe glob

Arborele butoi ( Cavanilesia Arboreea)
Poate fi intalnit in Brazilia de nord-est, fiind specific regiunilor semiaride in care cantitatea de precipitatii este redusa.
Are o inaltime de circa 27 de m si un diametru de aproximativ 1, 7 m.In Brazilia exista 6 specii localizate in partea de est a tarii in regiunile Minas Gerais si Bahia. Tulpina cu aspect de butoi in care se acumuleaza apa si spinii de pe crengi reprezinta adaptari ale plantei la regiunile secetoase in care traieste.

Arborele Butoi
Arborele Butoi

Baobabul (Adansonia Digitata)
Se gaseste in savanele fierbinti din Africa Subsahariana. Este celebru datorita tulpinii sale groase . Interesant este ca pe parcursul istoriei oamenii au folosit trunchiurile acestor copaci pentru a amenaja in interior inchisori, case, hambare sau statii de autobuz.

Baobabul
Baobabul

Sequoia giganteea
Este un conifer ce traieste in padurile pacifice ale Americii de Nord. Este cunoscut datorita inaltimii mari(peste 110 m), diametrului trunchiului (peste 13 m) si longevitatii (peste 5000 de ani).

Sequoia Giganteea
Sequoia Giganteea

Rafflesia (Rafflesia Arnoldi)
Se intalneste in Insula Sumatera din Indonesia si este considerata a fi cea mai mare floare de pe Pamant. Planta parazita ce traieste pe suportul altor gazde , floarea acesteia se deschide doar o singura data pe an timp de o saptamna. Este raspandita cu ajutorul polenizatorilor (detine cantitati mari de nectar), dar si de catre animalele mari .

Rafflesia
Rafflesia

Welwistchia Mirabilis
Creste in deserturile din Namibia si Angola. Are un trunchi scurt si gros din care se desprind doua frunze ale caror lungimi pot depasi 4 m. Este celebra pentru longevitatea sa (cca 2000 de ani) si pentru radacinile lungi.

Welwitschia mirabilis
Welwitschia mirabilis

Cactusul Urias (Cereus Giganteus)
Este caracteristic desertului Arizona din America. Inatimea sa ajunge pana la 15 m, greutatea pana la 8 tone, iar radacinile ajung chiar la 30 de m in interiorul solului pentru a cauta apa.

Cereus Giganteus
Cereus Giganteus

Ficusul Pagodelor
Poate fi intalnit in India, Pakistan si Sri Lanka. Este celebru pentru coroana sa uriasa . Cel mai mare exemplar apare in Sri Lanka.

Ficus bengalensis
Ficus bengalensis

Pomul Dracului
Apare in America de Nord si se remarca prin prezenta fosforului in interiorul tulpinii. Din cauza acestei caracteristici in timpul noptii pomul lumineaza

Eucaliptul(Eucalyptus)
Are inaltimi de cca 150 m si traieste in Australia.

Eucalyptus
Eucalyptus

Palmierul Rafie

Are cele mai lungi frunze de pe Pamant (cca 25 de m). Creste in Insula Madagascar.

Raphia Australis
Raphia Australis

Arborele Calatorului(Ravenala Madagascariensis)
Este o specie de palmier din Madagascar ce traieste in regiunile mlastinoase. Din varful tulpinii se desprin frunze lungi de cca 3-4 m.

Ravenalla Madagascariensis
Ravenalla Madagascariensis

Sursa

http://shop.cssainc.org
http://www.plantzafrica.com
http://www.conifers.org

plante ciudate, arbori ciudati,cel mai mic ,cel mai mare,cel mai inalt copac, cel mai scund, arborele butoi,baobabul, arborele calatorilor,cactusu gigant,eucaliptul,palmierul rafie, pomul dracului,strange plants, strange trees, the smallest, largest, highest tree, the shortest, shaft barrel, baobab, tree travelers, cactusu giant eucalyptus, raffia palm tree of hell

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.