Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Pionierii escaladei mondiale

Pionierii escaladei

1. Kilimanjaro
6895m/Africa

Muntele_Kilimanjaro
Hans_Meyer_1929
Prima ascensiune a Uhuru Peak a fost făcută în 1889 de către geograful german Hans Meyer. Expediţia a constat din mai multi hamali, ghizi, şi consilieri. Meyer a avut nevoie de aproape 6 săptămâni pentru a ajunge la varf.

 

2. Vf Elbrus
5642m/Europa

Elbrus
Killar_Hashirov
Muntele este alcatuit din două varfuri principale : Varful de de Vest de la 5642.7 metri (18,513 picioare), altitudine şi varful de Est, la 5621 de metri (18,442 picioare). Saua dintre cele doua reuniuni la nivel înalt se află la 5416 metri (17,769 picioare) altitudine. Prima ascensiune a Vârfului Elbrus Vest a avut loc in luna iulie a anului 1874. Alpinişti au fost F. Crauford Grove, F. Gardiner, H. Walker, A. Sottajev, şi P. Knubel. Prima ascensiune a Vârfului Est a fost în 1829 si a fost facuta de către Killar Hashirov

 

3. Aconcagua
6960m/America de Sud

Cerro Aconcagua Argentina
Primele încercări de a ajunge pe varful Aconcagua din Argentina au fost realizate de Paul Güssfeldt, un explorator german care a descoperit pe munte şi a trasat pentru prima dată, traseul pana la 6560 de metri, dar a trebuit să coboare din cauza unei furtuni. Cel care a atins pentru prima oara varful este Matthias Zurbriggen, care a ajuns pe varf la data de 14 ianuarie 1897.

 

4. Mc Kinley
6194m/America de Nord

Muntele-Mckinley
Walter_Harper
Prima ascensiune a varfului principal al McKinley a fost organizata pe 07 iunie 1913, de către un partid condus de Hudson Stuck şi Karstens Harry .Primul om care a ajuns pe varf a fost Walter Harper, un nativ din Alaska.

 

5. Carstensz Pyramid
4884m/Australia-Oceania

Carstensz Pyramid
Varful a fost escaladat pentru prima oara de alpinistul austriac Heinrich Harrer ,impreuna cu trei membri ai expeditiei sale – Philip Temple, Kippax Russell şi Bert Huizenga.

 

6. Everest
8848m/Asia

Everest
Edmund Hillary si Tenzing Norgay
Edmund Hillary si Tenzing Norgay cuceresc pe 29 mai 1953 acoperisul Lumii

7. Vinson
4897m/ Antarctica

Urcat pentru prima dată în 1966.

Sursa:
http://travelsometimes.com
http://mx1.nomountaintoohigh.com

Home 2021 – Con imágenes


http://en.wikipedia.org
http://www.alaskatravelgram.com
http://www.geeky-gadgets.com
http://www.geeky-gadgets.com

Pionierii escaladei mondiale,edmund hilary, tenzing norgay, himalaya, primul om care a urcat pe muntele, everest, cucerit everestul, escalada, primul om care a urcat pe varful, kilimanjaro escalada,, puncak java, ninson mounts, pionierii escaladei, cum se numea omul care a urcat pe varful,World climbing pioneers Edmund Hillary, Tenzing Norgay, the Himalayas, the first man who climbed the mountain, Everest, conquered Everest, climbing the first man who climbed the peak, Kilimanjaro climb,, Puncak java ninson mounts, climbing pioneers, as called the man who climbed on top

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.