Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Fără categorie

Metode clasice si naturale de a scapa de furnici

Furnicile sunt insecte suparatoare indiferent de anotimp. Oricine nu-si doreste sa-si vada casa acaparata de colonii de furnici. Insa lucrurile se complica si mai tare atunci cand avem casa locuita de copii mici. Fara sa-si dea seama ei alimenteaza fara sa vrea furnicile care vor gasi intr-o atfel de locuinta mediul perfect pentru a se stabili. Surse de hrana la discretie, accesibile oriunde si oricand. Iata cum poti scapa rapid si facil de o astfel de problema.

Cum sa scapi de furnici:

Furnicile pot cuibari in interiorul caselor si pot reprezenta un inconvenient teribil pentru rezidenti. Cea mai usoara metoda disponibila este sa apelezi la o firma specializata in astfel de servicii (dezinsectie si deratizare) care are la indemana toate metodele atestate stiintific si autorizate pentru a te scapa la problema. Daca totusi nu ai la indemana resursele financiare necesare sau nu ai timp la dispozitie pentru o operatiune profesionala de exterminare a furnicilor poti incerca si pe cont popriu. Inainte de a face dezinsectie, vezi cum sa respingi furnicile in 8 moduri naturale si extrem de eficiente, folosind materiale pe care probabil le ai deja in bucatarie.

Iata cele mai cunoscute si rapandite metode naturale – traditionale folosite impotriva furnicilor

Otet: Pune niste otet de vin alb intr-o sticla cu pulverizator. Pulverizati cu ea toate locurile despre care stiti ca pot fi o intrare sau o iesire pentru furnici. Dupa ce otetul este uscat, repetati dupa cateva zile. Mirosul va descuraja insectele sa treaca prin acest loc.

Apa cu sapun: Pur si simplu umpleti o sticla cu apa fierbinte si detergent de vase si pulverizati furnicile. Poate functiona doar cand este ud (adica cand nu s-a uscat), asa ca repetati de mai multe ori.

Creta: Oricat de ciudat ar suna, furnicile nu vor merge pe linii de creta! Nimeni nu pare sa stie adevaratul motiv, totusi este o solutie perfecta pentru a pune „stop” hoardelor de furnici care intra din fiecare crapatura posibila. Luati o creta si trageti linii de-a lungul podelei. Daca praful de creta nu te deranjeaza, vei fi salvat!

Pudra de talc: Pune niste pudra de talc pentru copii (pudra de talc) acolo unde crezi ca musuroiul este sursa furnicilor sau unde vezi cel mai des insectele specifice. Astfel le vei putea tine departe de casa ta, in cel mai nedureros si inodor mod.

Malaiul: Acesta este cel mai insidios truc! Furnicile iubesc malaiul. Daca le oferi ca „masa” ei vor alerga sa o duca in spate pentru a o duce la cuib si a o manca. Cu toate acestea, pentru ca nu o pot digera cu usurinta, faina de porumb ajunge sa-i omoare pe masura ce stomacul lor se umfla si „poc”. Deci, daca vrei o moarte mai chinuitoare pentru furnici, atunci aceasta este solutia.

Suc de lamaie: Lamaia are multe intrebuintari in casa si are intotdeauna avantajul ca da un miros frumos in spatiu. Doar pulverizati cu suc de lamaie acolo unde sunt furnici. Vei fi uimit de cat de repede vor parasi oaspetii nedoriti  casa.

Boabe de cafea: Furnicilor nu le place mirosul de cafea! Daca arunci boabe de cafea in colturile casei care sunt intrarea furnicilor, acestea nu vor merge mai departe. Puteti face acelasi lucru in gradina. Arunca boabele de cafea in jurul vaselor sau in locurile in care se aduna multe furnici.

Sare: Sarea este, de asemenea, un material cu multe utilizari casnice. Contrar credintelor multor oameni, sarea nu omoara furnicile, pur si simplu le impiedica sa intre in casa prin crapaturi, gauri si crapaturi. Pe scurt, acolo unde este sare furnicile nu vor trece peste ea! Asigurati-va ca suprafata este uscata inainte de a adauga sare.

Metode conventionale de a scapa de furnici:

Daca totusi ai incercat deja aceste solutii traditionale si furnicile sunt in continuare in casa ta este cazul sa apelezi la specialiti in dezinsectie. Este cel mai simplu si comod mod in care poti scapa de aceasta problem afara batai de cap inutile. Apeleaza la o firma autorizata in domeniu asa cum sunt cei de la PestControl-Bucuresti.ro

dezinsectie furniciCine sunt specialistii in dezinsectie si cum ii gasesti?
Dezinsectie, Deratizare si Dezinfectie SRL ( Servicii de deratizare ) Adresă: Strada Vigoniei 6, București 040341 – Telefon: 0765 444 422

Articol extern