Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Harti interactive,  Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Harta interactiva a ariilor protejate din Romania

Ariile protejate din Romania

V-am pregatit o harta interactiva a ariilor majore protejate din Romania.


Scopul acestei harti este acela de a reduce timpul de cautare pe internet si de a vedea pozitionarea fiecarei arii in cadrul Romaniei. Astfel daca vrei sa afli informatii legate de un anumit parc, trebuie sa dai click pe parcul respectiv de pe harta si vei fi redirectionat spre saitul oficial al unitatii respective (daca are sait:)). In felul acesta intr-un timp scurt poti invata multe lucruri, fara sa te mai obosesti cautand “cuvintele cheie” care sa te duca la sursa pe care o cauti.
Am reprezentat pe harta repartitia parcurilor nationale, naturale si a rezervatiilor biosferei din Romania.

Parcul National – este o arie naturala terestra/acvatica constituita pentru protectia integritatii ecologice a unuia sau mai multor ecosisteme pentru generatiile viitoare.
Parcul Natural reprezinta o arie naturala cu o frumusete aparte care grupeaza o serie de atractii turistice, fenomene naturale, elemente de etnografie si folclor care servesc recreerii populatiei.
Rezervatiile biosferei sunt arii protejate, care imbina conservarea, reprezentand ecosistemele majore ale globului si dezvoltarea durabila, servind ca model de dezvoltare pentru medii particulare .
In Romania exista cele 3 rezervatii ale biosferei sunt: Delta Dunării, Pietrosu Rodnei, Retezat .

Arii Naturale Protejate din Romania

 

 

Ariile protejate din Romania, Parcurile Nationale din Romania,lista ariilor protejate din Romania,parcurile naturale,rezervatia biosferei,monumente ale naturii,zone protejate,zone de interes national , international,protectia animalelor,zone umede,situri naturale,Protected areas of Romania, National Parks in Romania, the list of protected areas in Romania, national parks, biosphere reserve, natural monuments, protected areas, areas of national interest, international, animal protection, wetlands, natural sites

Daca vrei sa vezi daca stii localizarea corecta a ariilor protejate din Romania te invit sa joci jocul numit Arii protejate

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.