Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Harta Delta Dunarii

Daca te pregatesti pentru bac sau daca esti in clasa a VIII-a sigur vei avea nevoie de harta delta dunarii. Analizand aceste harti vei invata mai usor modul de formare al deltei precum si evolutia ei in timp. Harta cu Delta Dunarii iti va fi de folos si atunci cand vei vrea sa organizezi o excursie in acest tinut mirific pentru a admira coloniile de pelicani, precum si alte frumuseti din aceste zone. Trebuie sa stii ca Delta Dunarii e intr-o continua transformare ea fiind situata intr-o regiune instabila a scoartei terestre unde in decursul istoriei s-au semnalat ridicari si coborari ale scoartei.In prezent delta Dunarii se subimparte in 3 parti:delta fluviala;delta fluvio-maritima si complexul lagunar Razim Sinoe. Dar despre aceste aspecte o sa vorbesc in alt articol, acum m-a opri doar sa evidentiez importanta acestui material numit harta delta dunarii, pentru elevii din clasele de gimnaziu si liceu.
De unde pot gasi harta Delta Dunarii
In general pe internet inclusiv in acest articol vei gasi harti simpliste ale acestei zone , dar daca intri intr-o librarie mare sigur vei gasi. O sa iti recomand harta turistica Delta Dunarii de la editura Niculescu. E destul de buna si costa in jur de 15 ron daca o cumperi de pe sit-ul lor. Oricum poti gasi si pe alte sit-uri aceasta harta.

harta delta dunarii
harta delta dunarii

Harta cu Delta Dunarii este utila si pentru cei care merg in delta pentru a pescui. Sa nu uitam ca aceasta zona este foarte bogata in peste. Specialistii sunt de parere ca in aceasta regiune se pescuiesc anual circa 10 milioane kg de peste, adica in jur de 48% din productia piscicola a tarii. In prezent exista aici circa 110 specii de peste cu importanta economica. Dar delta nu este un „rai” doar pentru pescari ci si pentru vanatori. Desigur pentru a nu se rataci si ei au nevoie de o harta cu delta Dunarii pentru a ajunge in zonele cu un bogat potential cinegetic. Peste 300 de specii de pasari au fost identificate de specialisti la gurile Dunarii si in complexul lagunar Razelm. Dintre acestea 74 nu vin de pe teritoriul Europei. Mare parte din speciile de pasari ale deltei fac parte din categoria pasarilor migratoare.

Harta delta Dunarii
Harta delta Dunarii

Cum ajung in Delta Dunarii
Excursiile in Delta Dunarii au ca punct principal de plecare orasul Tulcea. De aici poti ajunge in orice punct folosind fie ambarcatiunile Navrom, fie salupele private. Desigur nu uita sa iei cu tine o undita si o harta cu delta Dunarii;
harta delta dunarii
harta delta dunarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.