Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Geoparcul Yehliu

Geoparcul Yehliu din Taiwan este una din minunile naturale ale lumii, faimos pentru formațiunile naturale și rocile cu forme deosebite, sculptate în urma eroziunii provocate de apele mării și vânt. Este un promotoriu renumit pentru peisajul aparte, ce pare desprins de pe lună, cu o vechime estimată de câteva mii de milioane de ani.

Formațiunile sunt cu adevărat spectaculoase și împărțite pe zone și categorii (”familii” de roci 😀 ), unele având chiar nume generate de asemănarea lor cu diferite obiecte sau personaje. Poate cele mai impresionante sunt rocile – ciupercă, a căror parte inferioară este din nisip moale galben, iar calota ciupercii este din roci maro închis, cu aspect de fagure. Aspectul de fagure apare și în alte zone, la nivelul solului, în forme alambicate, ce se întind pedistanțe lungi.

Se pot vedea chiar și fosile, încastrate în solul în continuă schimbare, căci munca vântului și a apei agitate, ce scaldă malurile promotoriului, e departe de a se 0 încheiat. În funcție de forme rocile poarta denumiri precum ,,Capul Reginei”

Sursa

Www.extclub.ro, fr.wikipedia.org.