Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Funiculare si telecabine celebre pe glob

Funiculare si telecabine celebre pe glob

Merida-Venezuela

teleferico-Merida

Este cel mai inalt si cel mai lung teleferic din lume,urca pe un platou din Anzi aflat la 3125 m, apoi pe varful Pico Espejo. Telefericul pleaca in fiecare zi intre orele 7:00 si 12:00.

Rio de Janeiro-Brazilia

Rio de Janeiro
Telefericul urca pe varful unei”capatani de zahar”(396 m), trecand prin dealul Urca si pe deasupra golfului Guanabara. Daca ajungeti in zona si vreti sa va plimbati cu acest teleferic trebuie sa stiti ca circula intre orele 8:00 si 20:00, iar un tur dureaza 2 ore.

Zecatecas- Mexic

In doar cateva minute urca pe varful Cerro de la Bufa, lasand in spate un oras elegant..Pleaca de la Cerro del Grillo (centrul orasului) si nu circula in zilele cu vant puternic.

Peak Tram-Hong Kong

Peak Tram Hong Kong
Circula zilnic la intervale de 15 minute de dimineata pana la miezul noptii.Ridicandu-se brusc spre varful Victoria va poate da impresia ca toate cladirile se inclina pe masura ce treceti pe langa ele.

Genting Skyway- Malaysia

Genting Skyway
Genting Skyway
Urca pana la Genting Highlands Resort (2067 m), pe cel mai lung traseu din Asia de Sud Est si este cel mai rapid teleferic din lume. Circula zilnic intre orele 7:30 si 23:00.

Gondola Gulmarg, Jamu si Casmir- India

Gulmarg Gondola

O telecabina proiectata de francezi urca pe coastele imbracate cu pini pana la o altitudine de 3980 m. DE aici puteti admira varful K2 si alte varfuri magnifice din lantul Himalayan. Daca vreti sa admirati frumusetile naturii atunci este de preferat sa mergeti in intervalul aprilie-iunie, iar daca vreti sa schiati mergeti in decembrie.

Parcul National Picos de Europa

Picos de Europa
Picos de Europa
Muntii situati in nordul Spaniei au peisaje si frumuseti iesite din comun. Puteti ajunge foarte usor la aceste “comori” urcand pana la 1840 de m cu telefericul, iar apoi daca doriti puteti face mici drumetii. Telefericul este deschis in fiecare zi. Statia aflata la cea mai mica altitudine se gaseste langa Fuente De.

Funicularul Grindelwald Mannlichen- Elvetia

Grindelwald-Mannlichen
Grindelwald-Mannlichen
Leaga satul Gridelwald Grund aflat la 943 m cu Mannlichen situate la 2230 m. Durata unui traseu este de 30 de minute, iar dumneavoastra puteti admira piscurile sem,ete din alpi, indeosebi varfurile Jungfrau si Eger. Circula zilnic, iar daca aveti legitimatii sau carduri de calatorie puteti beneficia de reduceri.

Telecabina de la Table Mountain- Africa de Sud

Table Mountain
Table Mountain
Interesant la aceasta telecabina este ca podeaua se roteste cu 360 de grade pentru a oferi posibilitatea pasagerilor de a admira cat mai mult din frumusetile zonei.. Urca pana la altitudinea de 1085 m in fiecare zi, dar programul poate varia in functie de anotimp.

Linia Powell-Hyde, San Francisco, California

Funicularul pleaca din intersectia strazilor Powell si Market in fiecare zi intre orele 6:00 si 13:30. Se pot cumpara bilete din vagon

Sursa:

Calatorii pentru o viata-500 de locuri unice;National Geographic
www.streetcars.org
www.tablemountain.net
www.aennlichenbahn.ch
www.asturiaspicosdeeuropa.com
www.skihimalaya.com.au
www.genting.com.my
www.thepeak.com.hk
www.andesholidays.com
www.braziltravelvacation.com
www.enjoymexico.net
http://andibryant.blogspot.com
http://balbacch67.blogspot.com
http://rubenynaka.wordpress.com
http://lh5.ggpht.com/alfonso.gmp
http://lacartilladigital.blogspot.com
http://www.trekearth.com
http://smashingtops.com

Funiculare si telecabine celebre pe glob,top 10 telecabine pe glob, sisteme pe cablu, telefericele pe glob, telefericul, sisteme de teleferic,teleferic in alpi, teleferic in himalaya, teleferic in anzi,Funicular and the world famous cable cars, the world top 10 cable cars, cable systems, cable cars in the world, cable car, lift systems, lift in the Alps, Himalayas lift, lift in the Andes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.