Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Everglades

Everglades

Everglades Park Este localizat pe teritoriul statului American si cuprinde un imens biotop tropical ce se afla in stare de salbaticie. Poti gasi aici immense paduri de mangrove precum si o fauna extreme de abundenta. Mlastinile din interior cuprind inte ele portiuni de savanna cu palmieri si frasini. Caracterul unic al Everglades este creeat de lacul Okeechobee situate in nordul parcului. Acesta are o suprafata de 1810 km patrati si o adancime de 66 de m, fiind sursa majora de apa a intregului sistem Everglades.
Printre cele mai cunoscute plante ce se gasesc aici se pot enumera mangrovele rosii, mangrovele negre, mangrovele albe, palmieri,smochini,chiparosi,arborele de mahon. Acesti arbori sacri ai Floridei ofera un habitat perfect pestilor si amfibienilor si pasarilor tropicale.Cel mai cunoscut animal din acest ecosystem este crocodilul American(Alligator mississippiensis). Acesta este considerat regele animalelor in Everglades.
everglades imagine aeriana
Chiar se considera ca fara el mare parte din ecosistemul acesta ar putea sa dispara. Cauza e data de faptul ca acestia in sezonul secetos sapa gropi in calcar. Aceste gropi sunt pline cu apa si in perioada secetoasa, astfel ca multe specii de animale vor putea astfel sa supravietuiasca. Astfel in sezonul secetos aceste gropi vor devein adevarate oaze pentru majoritatea animaleleor din Everglades. Daca vreti sa vedeti acesti crocodili ar fi de preferat sa vizitati parcul in perioada secetoasa(decembrie-aprilie). Tot aici pot fi intalnite soparle precum:Gecko sau soparla lui Crimson sau salamandra de Everglades.
Gecko
În Everglades, mai mult de 350 de specii diferite de păsări au fost reperate. Datorita climatului favorabil dar si faunei abundentei foarte multe specii de pasari stationeaza in aceasta zona. Printre mamiferele care traiesc aici se pot aminti: vidra de rau, oposumii,ratonii, vulpea gri,nurca s.a. Printre cele mai amenintate de disparitie animale din aceasta regiune se Numara pantera de Florida. In present se estimeaza ca mai exista doar o populatie cuprinsa intre 30-50 de exemplare in salbaticie. In present autoritatile cauta sa creasca numarul acestor animale.
Alligators in The Everglades, Florida City.
Parcul national Everglades este considerat a fi singurul loc unde crocodilii (Crocodilus acutus)
si aligatorii (Alligator mississippiensis) coexista. De aemenea este primul parc din lume care a aparut nu pentru peisaje spectaculoase sau pitoresti ci pentru conservarea biodiversitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.