Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Fără categorie

Cum sa citesti carti pentru copii cu picii de 2 si 3 ani

Chiar si copiii mici se pot bucura de carti si pot invata din impartasirea cartilor cu tine. Citirea cartilor cu copiii tai ii poate ajuta sa invete sa vorbeasca mai bine si sa-i pregateasca sa asculte si sa invete la scoala.

Metode de a face copii sa iubeasca lectura diverselor carti pentru copii:

  • Transforma rutina de culcare in lectura unei carti copii

Aloca 20-30 de minute cu televizorul oprit pentru a citi carti, ca parte a rutinei obisnuite de culcare. Rutinele regulate de culcare incepute cand copiii sunt mici vor ajuta la prevenirea viitoarelor lupte inainte de culcare. Alege o carte de citit si bucurati-va impreuna de povesti frumoase si amuzante! Pune intrebari, cum ar fi: „Ce este asta?”

Gaseste un loc linistit si confortabil pentru citirea cartilor. Foloseste aceasta metoda ca o posibilitatea de a calma si de a consola copilul dupa o zi lunga.

  • Inlocuieste timpul petrecut in fata ecranelor cu lectura

Deseori copii nu mai au ocupatii, iar atunci e momentul sa intervii: in loc sa le pornesti televizorul, aranjeaza un loc magic si incepeti a citi. Lectura este un mod miraculos de a petrece timpul alaturi de copilul tau.

Incepe printr-o conversatie repetand un cuvant important pe care tocmai l-a spus copilul. Numara imaginile si asteapta ca copilul sa repete numerele dupa tine. Raspunde cu entuziasm la intrebarile si comentariile copilului, chiar daca lui ii este inca greu sa se exprime succind. Arata-i cartile pe care le are si lasa-l sa aleaga una sau doua din care sa cititi. Numeste denumirile lor si spune-i pe scurt despre ce sunt. Citeste cu voce tare si joaca cu rolurile, mimand diverse voci.

La finalul lecturii, poti sa ii ceri copilului sa iti arate toate lucrurile dintr-o imagine care se aseamana intr-un fel. Poti spune: „Poti gasi toate lucrurile albastre?” sau „Arata-mi toate lucrurile care pot zbura”. Subliniaza culorile, formele, numerele in cartile pe care le cititi impreuna.

Astazi, un numar mare de edituri pentru copii ofera carti pentru dezvolarea armonioasa a copilului, chiar incepand cu varsta de 2-3 ani.

Alege carti frumoase pentru copilul tau si bucurati-va impreuna de magia lecturii in doi!