Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Cinci animale ce populau tinuturile eurasiatice in pleistocen

Cinci animale ce populau tinuturile eurasiatice in pleistocen

Machairodus giganteus (ghepardul cu dinti  sabie)

Machairodus giganteus
Machairodus giganteus

A  fost o felina de dimensiuni mari ce avea  caninii superiori lungi. Era aproximativ de marimea unui leu dar avea un craniu mai ingust si un nas mai lung.  Au aparut in Asia acum 15 milioane ani si au disparut in urma cu 2 milioane ani.  Machairodus giganteus a fost găsit doar în Asia, în timp ce alţi membri ai genului au fost identificati în Europa, Africa, şi chiar America de Nord.

Panthera leo spelaea (leul de pestera)

Panthera leo spelaea
Panthera leo spelaea

Aria lor de raspandire era destul de larga ( s-au gasit fosile si in regiunea subpolara) , dar preferau padurile de conifere si pajistile intinse. Prada lor era alcatuita din specii de ierbivore , principala tactica de vanatoare fiind vanatul in haita.

Ursus Speleus (ursul de pestera)

Ursus Speleus
Ursus Speleus

A fost o specie de urs care a trait in Europa in timpul pleistocenului si care a disparut in urma cu 27000 de ani.Mammuthus trogontheri (mamutul de stepa)

Mammuthus_trogontherii
Mammuthus_trogontherii

Masura pana la 4,7 m inaltime la umar fiind printre cele mai mari specii de mamut ce au trait pe Terra.  Scheletul cel mai complet al unui mamut de stepa a fost descoperit in localitatea Kikinda din Serbia in anul 1996. Acest specimen avea o inaltime de 4,7 m , iar greutatea sa a  fost calculata la 7 tone.

 

 

Rinocerul lanos

Rinocerul lanos
Rinocerul lanos

Avea o inaltime la greaban ce ajungea pana la 2, 2 m. Coarnele erau mult mai dezvoltate la masculi, in unele cazuri atingand si 2 metri lungime.

Sursa:

http://www.bhigr.com

http://www.paleocraft.com

http://thecryptidbestiary.yolasite.com

http://www.stiintasitehnica.com

Cinci animale ce populau tinuturile eurasiatice in pleistocen, mamutul, pisica cu dinti sabie, ursul de pestera, leul de pestera, hiena de pestera,Five animals that inhabited the Eurasian lands in the Pleistocene mammoth, saber-toothed cat, cave bear, cave lion, cave hyena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.