Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Cele mai mari pasari de prada

Cele mai mari pasari de prada

Vulturul Martial

Martial Eagle.
Martial Eagle.

Cel mai mare vultur african are o anvergura a aripilor de 2,6 m si o greutate ce poate ajunge pana la 6,5 kg. Poate captura animale mult mai mari decat talia sa, dar face rar acest lucru deoarece nu poate transporta in copaci prada respectiva. . Din pacate aceasta pasare si-a castigat o reputatie proasta in randurile fermierilor din zona , din cauza deselor atacuri asupra turmelor de oi. Acest lucru a dus la impuscarea si la otravirea multor exemplare din aceasta specie, astfel incat aceasta minunatie poate fi rar observata in zilele noastre.

Golden Eagle

Vulturul de aur
Vulturul de aur

E raspandit in America de Nord, Eurasia si nordul Africii. De remarcat ca in cazul acestei specii femelele sunt mai agresive si mai mari ,putand ajunge la o greutate de 7 kg si la o anvergura a aripilor de 2 m. In unele parti din Asia (Kazahstan) aceste pasari sunt instruite pentru a fi folosite la vanatorile de lupi.

Vulturul filipinez

Vulturul filipinez
Vulturul filipinez

Prezinta adaptari ce ii permit sa vaneze in mediul padurilor dense si traieste doar in Filipine. Se hraneste cu lemurieni, pui de maimuta,lilieci si prezinta o anvergura a aripilor de 2 m. Totusi caracteristica estetica cea mai importanta este reprezentata prin coama impozanta.

Vulturul Harpie

Vulturul Harpie
Vulturul Harpie

Cu o anvergura a aripilor de peste 2 m si cu o greutate de cca 9 kg, aceasta pasare este considerata pe drept cuvant ca fiind cel mai puternic vultur din lume. Forta ghearelor ar putea strapunge cu usurinta craniul unui om (ghearele sunt la fel de lungi ca cele ele ursului), dar din fericire nu s-au semnalat cazuri de atacuri asupra oamenilor. Numarul mic al exemplarelor din cadrul acestei specii ii fac pe oameni sa le considere:pasari semi-legendare”. Puterea de apucare a acestui vultur este de 38 de kg /cm patrat. Daca ne gandim ca un caine musca cu o putere de 23 de kg pe cm patrat , atunci ne putem da seama de forta acestei pasari.

Vulturul de mare a lui Steller

Vulturul de mare al lui Steller.
Vulturul de mare al lui Steller.

Traieste in Kamceatka , Kurile, nordul Rusiei, Japonia,.
Este cea mai masiva pasare de prada, concurand astfel cu Golden Eagle, Vulturul Harpie si cu vulturul filipinez. Are cel mai puternic cioc si o greutate a aripilor de pana la 2,5 m. Din pacate aceasta pasare este pe cale de disparitie . In prezent mai supravietuiesc in salbaticie aproximativ 5000 de perechi.

Condorul andin

Condorul
Condorul

Traieste in America de Sud, are o anvergura a aripilor de peste 250 de cm si o greutate de cca 10 kg. Este o specie monogama si longeviva .

Vulturul codalb mare

Vulturul codalb mare
Vulturul codalb mare

Poate fi intalnit in zonele maritime ale Europei si Asiei, principalul sau meniu fiind reprezentat prin peste. Cu o anvergura a aripilor de peste 2 m sunt cei mai mari vulturi din Europa si se claseaza pe locul 4 ca marime pe glob.

Cele mai mari pasari de prada,vulturul codalb,vulturul lui steller, vulturul harpie, vulturul filipinez, vulturul de aur, eagle, condorul, cel mai mare vultur, cel mai mic vultur, cel mai greu vultur, care e cel mai mare vultur, cel mai mic vultur, vulturul martial, vulturii, tipuri de vulturi, pasari de prada, pasarile de prada, tipuri de pasari de prada,The largest birds of prey, eagle, Steller eagle, harpy eagle, eagle Tagalog, golden eagle, eagle, condor, the largest eagle, the smallest eagle, eagle hardest, which is the largest eagle the smallest eagle, martial eagle, eagles, types of eagles, birds of prey, birds of prey, birds of prey types

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.