Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Natura,  Sa vorbim despre ce ne inconjoara,  Stiati ca...

Cel mai lung rau din Europa

Cel mai lung rau din Europa

Cel mai lung rau din Europa - Volga

Probabil ca nu de putine ori ati auzit intrebarea Care este cel mai lung rau din Europa. In acest articol ne propunem sa raspundem la aceasta intrebare si sa descoperim prin joc si celelalte rauri care se gasesc in Europa. Cel mai lung rau din Europa se afla in totalitate pe teritoriul Rusiei si izvoraste din Podisul Valdai. De la izvor pana la varsare are o lungime de 3690 de km, acest rau traversand cea mai dezvoltata zona a Rusiei. Raul Volga se afla pe locul 19 in lume ca lungime dar este cel mai lung rau din Europa. Nu doar ca lungime este cel mai important rau de pe continentul european , dar si ca suprafata a bazinului hidrografic sau suprafata deltei.
Datorita lungimii mari acest rau traverseaza multe orase, pana la varsarea lui in Marea Caspica. Principalele orase traversate de acest rau sunt:Tver, Iaroslavl, Ivanovo, Nijni Novgorod, Mariel, Tatarstan, Ulyanovsk, Samara, Saratov, Volgograd, Astrahan

Cel mai lung rau din Europa (caracteristici geografice)

Alimentarea principala a raului provine din topirea zapezilor (peste 60%); urmata de apele subterane (30%) si doar 10% din alimentarea raului provine din apa de ploaie.

Cel mai lung rau din Europa - Volga

Cel mai lung rau din Europa de la izvor pana la varsare este impartit in 3 sectoare. Primul sector se intinde intr izvorul raului si confluenta cu raul Oka; al doilea sector este cuprins intre confluenta cu raul Oka si confluenta cu raul Kama ; al treilea sector se desfasoara intre confluenta cu Raul Kama si Marea Caspica.Cea mai strategică întorsură a Volgăi este atunci când se îndreaptă către Don .. Volgograd, fostul Stalingrad este localizat aici. Datorita lungimii mari cel mai lung rau din Europa are foarte multi afluenti. Cei mai importanti afluenti ai raului Volga sunt: Akhtuba, Samara, Kama, Kazanka, Sviiaga, Vetluga, Sura, Kerjeneț, Oka, Uzola, Unja, Kostroma, Kotorosl, Șeksna, Mologa, Kașinka, Nerl, Medvedița, Kimrî, Dubna, Șoșa, Tverța. De asemenea pe cursul raului apar si baraje (Ivankovo, Uglici, Râbinsk, Gorki s.a). Clima raului Volga este diferita de la nord spre sud. Asfel cel mai lung rau din Europa prezinta o clima mai rece in nord si mai calda in sud.Delta Volgăi are o lungime de aproape 160 km și cuprinde peste 500 de canale și numeroase râuri mai mici. De remarcat ca in valea raului Volga industria petroliera este bine reprezentata.

Cel mai lung rau din Europa (delta)

Delta raului Volga este cea mai mare din Europa. Asfel cel mai lung rau din Europa are o delta ce este alcatuita din mai mult de 500 de brate, lacuri putini adanci si paraie. Delta Volgai este cunoscuta pentru populatiile de sturioni dar si pentru pasarile care se gasesc aici.
Si acum intrebare:Care este cel mai lung rau din Europa?

Daca vrei sa inveti raurile din Europa te invit sa te joci Joc rauri Europa

Daca ti-a placut acest articol da-ne un Like 😀

Sursa
deltas.usgs.gov
www.chem.memphis.edu

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.