Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Cascada Iguazu

Cascada Iguazu

Descoperitorul acestei minuni este un conchistador spaniol Alvaro Nunez Cabeza de Vaca care a explorat zona in anul 1541. Complexul de cascade Iguazu situat la 23 de km  nord de  confluenta cu raul Parana este de o grandoare si  de o spectaculozitate nemarginita.
cascada iguazu

Nu exista nici cel mai mic dubiu ca  obiectivul turistic numit cascada Iguazu este cea mai spectaculoasa cascada din  America de Sud si chiar din lume. Cascada Iguazu se dezvolta de-a lungul raului Iguacu si se afla la granita dintre  Brazilia si Argentina. Spectaculozitatea peisajului este data de faptul ca aici sunt cca 275 de cascade ce au latimi diferite.  Acest lucru a facut ca aceasta cascada sa fie considerata cea mai extinsa cadere de apa din lume.  Debitul cascadei este redus in sezonul uscat si mai ridicat in timpul sezonului ploios din noiembrie cand poate sa ajunga si pana la 12750 meti cubi/secunda. Chiar si asa ca un fapt divers trebuie retinut ca aceasta cascada a secat in in luna mai-iunie cca 28 de zile.
cascada iguazu
Cascada Iguazu  isi trage numele din limbajul guarani si inseamna „marea apa”. Mai mult de 2 treimi din cascade se gasesc pe partea argentiniana. Ideal ar fi sa va programati 2 zile pentru a realiza un tur complet al cataractelor de pe fluviul Iguacu. Veti putea admira atat caderile de apa  dar  si fauna sau vegetatia din regiune. Padurile luxuriante de bambus si palmieri se completeaza intr-un mod armonios cu flori exotice, orhidee si begonii.  Daca va hotarati sa  faceti o excursie in acest loc atunci ideal ar fi sa mergeti  primavara si toamna. Vara  este extrem de cald iar in timpul iernii nivelul cascadei Iguazu este unul redus. Statul argentinian si brazilian au realizat doua parcuri naturale cu scopul de a pastra integritatea vegetatiei din regiune. Astfel asa a aparut Iguaçu National Park (1939), în Brazilia și Parcul Național Iguazú (1934) în Argentina.
cascada iguacu
Fiecare cascada din cataractele Iguacu are o denumire aparte.  Astfel apar aici nume de genul : Salto San Martín, Salto Eva, Salto Adan, Salto Bossetti (foarte impresionant), Salto Dos Hermanas, Salto Alvar Nunez, Salto Guardaparque Bernabé Mendez, Salto Mbigua, Salto Chico.

Frumusetea cascadei Iguazu a facut ca aceasta sa fie inclusa in lista celor 7 minuni naturale ale lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.