Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Cartierele saracacioase din America de Sud

Cartierele saracacioase din America de Sud

Favelasurile sunt acele cartiere saracacioase de la periferia marilor orase braziliene. Aparute la sfarsitul secolului al 19 –lea de catre soldatii care nu aveau unde sa locuiasca explozia favelasurilor s-a produs in perioada 1970 din cauza exodului din zona rurala.
Favellas
Urbanizarea inceputa in perioada anilor 1950 a facut ca o parte din populatia din zona rurala sa se mute in orase precum Rio de Janeiro. Nepermitandu-si un trai decent si-au construit locuinte mai saracacioase la marginea oraselor. Conditiile de trai de aici sunt saracacioase si rata mortalitatii infantile destul de mare din cauza conditiilor neigienice de trai.
Cartierele de tip favelas reprezinta un loc ideal pentru traficantii de droguri,de arme fiind zone cu un grad sporit de violenta.

Barriadas
Sunt mahalele din jurul marilor orase din Peru. Aici majoritatea celor care locuiesc nu au forme legale de proprietate. In Peru exista cca 800 astfel de barriadas. Locuintele sunt lipsite de electricitate, apa sau canalizare. Peste 80% din locuitorii unor atfel de cartiere nu au locuri de munca, iar ceilalti 20% muncesc pe bani foarte putini.
Barriadas Peru

Ranchos
Se gasesc in Venezuela si sunt reprezentate prin constructii improvizate ce nu indeplinesc standardele de locuire. Cea mai mare concentrare de ranchos se gaseste in Caracas in cartierul Petare, dar astfel de zone sunt si la periferia altor orase.
Ranchos
Sunt amplasate pe dealuri abrupte fiind supuse astfel riscului producerii de alunecari de teren. Zonele de genul acesta reprezinta si ele un loc propice pentru infractorii de orice gen la fel ca in Bariadas sau in favelasuri.

Callampas
Sunt localizate in Chile si s-au inmultit cu o repeziciune uimitoare in perioada cuprinsa intre anii 1960-1980.
Foarte multe se gasesc la marginea capitalei Santiago.
Callampas Chile

Cantegriles
Sunt localizate in Uruguay si sunt reprezentate prin case saracacioase!
Numele acestei formatiuni vine si ca un fel de ironie deoarece Cantegriles este cel mai scump cartier din statiunea uruguaiana Punta del Este.

Toate aceste cartiere folosesc deseurile (lemn,plastic,tabla) la constructia locuintelor si se caracterizeaza prin lipsa utilitatilor, au conditii deficitare de igiena si drumuri nepavate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.