Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Apele termale din Saturnia

Apele termale din Saturnia

Legenda spune ca aceste izvoare termale s-ar fi format exact in locul in care fulgerul lui Jupiter ar fi cazut in urma unei confruntari cu Saturn.
Apele termale din Saturnia

Reprezinta un obiecticv turistic important din cauza izvoarelor termale vechi care se gasesc in aceasta regiune. Aceste bai termale au o vechime foarte mari fiind cunoscute inca din vremea etruscilor.
Apele termale Saturnia

Romanii au construit in apropiere o importanta statiune tocmai din cauza acestor bai. In perioada evului mediu importanta locului a scazut din cauza epidemiei de malarie, dar si a confruntarilor din zona care a afectat zona si a obligat populatia sa plece.
saturnia
Amplasate in localitatea Saturnia aceste bai termale bogate in sulf au afectiuni terapeutice importante fiind folosite in tratarea diverselor afectiuni ale sistemului digestiv, problem orl, problem de piele sau problem ale organelor genitale.
terme_saturnia
Micile cascade existente aici si apele termale care au in jur de 39 de grade Celsius, fac ca aceasta localitate sa fie des vizitata de foarte multi turisti dornici de relaxare. Este ca un imens spa in aer liber. Partea rustica a zonei este data de faptul ca nu exista vestiare iar vizitatorii sunt obligati sa se schimbe in masinile proprii. De altfel in plin sezon aici exista o problema cu locurile de parcare
termele din saturnia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.