Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Fără categorie

Cum puteti plati cu cardul Mastercard

Compania Mastercard este cunoscută pentru numeroasele servicii pe care le oferă. Această corporație tehnologică inovatoare și-a câștigat o reputație excelentă în rândul clienților săi. Compania operează în industria de plăți, iar una dintre specializările Mastercard sunt transferurile de bani. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că deținătorii de carduri bancare ai acestui sistem de plăți au o varietate mare de opțiuni de plată.

Plata contactless

Cardurile contactless facilitează semnificativ interacțiunea cu vânzătorul. Pentru a plăti o achiziție cu un astfel de card, trebuie doar să-l apropiați de terminal. Dacă valoarea cumpărăturii depășește 500 MDL, va trebui să confirmați tranzacția prin introducerea codului PIN.

Aceasta este o metodă de plată absolut sigură. Sistemul nu poate retrage suma de două ori, deoarece la momentul tranzacției terminalul se blochează automat. Escrocii nu pot obține datele cardului. În timpul fiecărei plăți, informațiile despre plată sunt protejate de un cod unic și dinamic (criptogramă), care nu poate fi folosit în scopuri frauduloase.

Plata cu smartphone-ul

Folosind telefonul mobil, efectuați plăți contactless în magazine și localuri prin intermediul serviciilor globale de plată. Plata cu smartphone-ul este extrem de simplă, dar este important să aveți o versiune de sistem de operare Android de 4.4 sau mai recentă. De asemenea, trebuie să verificați dacă dispozitivul are cip NFC. Puteți face acest lucru în setările smartphone-ului.

După verificarea tuturor setărilor necesare, utilizați aplicația mobilă și adăugați cardul bancar în ea. Puteți plăti cu telefonul mobil oriunde se acceptă plățile contactless. Pentru a adăuga un card Mastercard în Apple Pay, urmați acești pași:

  1. Deschideți aplicația Wallet.
  2. Apăsați butonul „+”.
  3. Apăsați „Adăugați alt card”.
  4. Scanați cardul cu ajutorul camerei din smartphone.

De asemenea, puteți efectua plăți cu ceasurile inteligente Apple Watch, cu ceasurile Garmin și cu brățara fitness Mi smart band 6 NFC. Efectuați plăți cu cardul Mastercard către un alt card prin Internet. În acest caz, nu este obligatoriu ca conturile expeditorului și destinatarului să aparțină acelorași sisteme de plată. Trebuie doar să cunoașteți numărul cardului destinatarului.

Transferurile de bani Mastercard au următoarele avantaje:

  1. Confort – nu este necesar să mergeți la bancă pentru a efectua aceste tranzacții.
  2. Economisire de timp – nu depindeți de cozi sau de eficiența casierului.
  3. Siguranță – tranzacția este protejată de protocolul standard PCI DSS.

Transferurile de bani prin sistemul de plată Mastercard sunt, în primul rând, o reîncărcare instantanee a altui card. Acest lucru este foarte convenabil pentru planificarea achizițiilor mari sau pentru rambursarea datoriilor de pe cardul de credit.

Articol extern

Comentariile sunt închise pentru Cum puteti plati cu cardul Mastercard