Teotihuacan

Teotihuacan înseamnă, în traducere, locul unde omul devine zeu. Acesta este unoraș aztec, situat în apropiere de orașul San Huan, având în prezent aproximativ 45 000de locuitori. Din punct de vedere istoric, orașul prezintă importanță, deoarece între anii100-650 î. Hr a fost un important centru urban din Mezoamerica. După această dată,întreaga activitate din oraș intră într-o perioadă de declin, pentru că în final populația săpărăsească definitiv acest loc, în anul 750 î. Hr. Începând cu anul 1987, Teotihuacan aintrat în patrimoniul UNESCO1.

Teotihuacan

Teotihuacan


Principalele atracții turisticeÎn centrul acestui mare oraș se găsesc trei mari edificii-,,piramida soarelui”,,,piramida lunii” și ,,la ciudadela”. Primele două piramide au reprezentat lăcașuri pentrumorminte și artefacte, iar ultimul se presupune că a fost reședința conducătorilororașului, alături de birourile administrative.
Teotihuacan2
Mediul înconjurătorÎn valea orașului clima este blândă și temperată, iar vegetația formată din tufișuricare s-au adaptat la secetă. Iarna predomină ploile, iar vara precipitațiile lipsesc aproapecomplet. În regiunea apropiată se găsesc zăcăminte de obsidian, minerale argiloase șicalcar. Fauna este reprezentată de iepuri, rozătoare, păsări, reptile, precum și un fel decerb din specia ,,Odocoileus virginianus”

Alte articole interesante:

Principalele orase din Romania
Principalele orase din Romania Principalele orase din Romania Bucuresti - capitala tarii, cel mai...

Sfinxul din Bucegi
Sfinxul din Bucegi Sfinxul din Bucegi este un megalit antropomorf, situat la 2216 metri înălțime,...

Mormintele liciene de la Dalyan
Mormintele liciene de la Dalyan Liga Liciană a fost înființată în anul 168 Î.Hr., cuprinzând...

Petra
Petra Petra sau ,,Al-Batra” este un oraș antic situat în Iordania. Este cunoscut datorită templelor...