Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Fără categorie

Construieste-ti/Deseneaza propriul tau oras „verde” proiect

Acest proiect se poate face fie individual, fie in echipe.

Elevii vor avea de facut un oras in care problemele actuale gen poluare, aglomeratie, transport,risipa de mancare, deseuri sa nu mai existe.

EI vor deveni astfel manageri de orase si constructori

Trebuie să declarați clar ceea ce veti face si veti explica modul în care locuitorii orașului dvs. vor beneficia de noile dvs. propuneri.

Cu ce fel de energie iti vei alimenta orasul?

Cum și unde vei cultiva suficientă hrană pentru locuitorii tăi? Cum vă puteți asigura că utilizați in mod rezonabil fara risipa hrana?

Cum îi vei ajuta pe locuitorii tăi să se deplaseze?

Cum veți încuraja oamenii din orașul dvs. să recicleze mai mult și să-și reducă risipa?

Energie – Scopul tău: să fii primul oraș din lume care folosește 100% energie regenerabilă. Trebuie să vă produceți electricitatea utilizând tehnici ecologice durabile, cum ar fi energia eoliană, energia solară și hidroenergie. Poate chiar vă puteți gândi la propriul mod unic de a genera energie.

Alimentație – Scopul tău: Reduce risipa de mâncare. Vrei să îi încurajezi pe oamenii din orașul tău să reducă distanța parcursă de mâncarea lor pentru a ajunge la farfuria lor. Oamenii vor trebui să mănânce alimente sezoniere, produse local. Poți să le schimbi obiceiurile și să inspiri comunitățile să își cultive propriile fructe și legume.

Natura – Scopul tău: Adu natura în oraș Plantele și animalele sunt o parte importantă a tuturor vieții noastre și ceva care este adesea trecut cu vederea într-un mediu aglomerat al orașului. Cum poți strânge mai mult spațiu verde într-o junglă urbană plină de trotuare? Transport – Scopul dvs.: Mai puține mașini și aer mai curat

Deșeuri – Scopul dvs.: Reduceți, reutilizați și reciclați Trebuie să vă asigurați că oamenii din orașul dvs. fac tot ce pot pentru a produce mai puține deșeuri. Fie că este este prin reducerea deșeurilor alimentare și a ambalajelor, reutilizarea articolelor precum haine și genți sau asigurându-vă că deșeurile pe care le produc sunt reciclate și transformate în ceva care va fi util în viitor. Un proiect https://www.sustainablelearning.com/resource/my-green-city

Descarca de aici un pdf in care ti se pu la dispozitie idei despre cum sa-ti faci orasul verde.

Foloseste-ti creativitatea si fa cel mai „verde „oras de pe planeta. Un oras care sa aiba grija de sanatatea noastra!

Sursa

Un proiect https://www.sustainablelearning.com/resource/my-green-city