Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Tara de Foc

Tara de Foc

Tara de Foc apartine statului Chile si partial Argentinei, fiind alcatuita dintr-un numar de vreo 200 de insule despartite prin canale si stramtori intortocheate. Majoritatea insuleleor prezinta faleze abrupte si fiorduri impresionante.
Numit la inceput de catre Magellan “Tara Focului ” deoarece in timpul noptii bastinasii se aparau de tantari cu focuri aprinse pe tarm, acest tinut primeste mai tarziu numele de Tara de Foc, nume ce i-a ramas pana astazi. Relieful este alcatuit in partea de nord dintr-un podis acoperit de forme glaciare, iar spre sud prelungirea Anzilor.Cel mai inalt varf masoara 2488 m.
Tarmurile sunt inalte si adanc crestate cu deosebire in partea de vest.
Printre atractii se numara parcul natural Lapataia, lacul Fognano, cascadele fluviului Olivia,ghetarul Italia si canalul Beagle.
Tara de foc1
In Tara de Foc clima este destul de rece, iar fauna este destul de saraca. Printre animale se pot enumera: guanacul,vulpea lui Magellan, vulpea albastra s.a. Deasemenea pe stancile abrupte salasluiesc pescarusii si albatrosii iar la baza acestor stanci sunt pinguinii.
tara de foc
Ca un fapt divers merita amintit ca in aceasta regiune un explorator roman numit Iuliu Popper (1857-1893) participa la prospectiunile geologice din zona si reuseste sa stranga si pana la 500 de kilograme de aur/an cu ajutorul unei metode de spalare a nisipului aurifer. Datorita lui foarte multe regiuni, rauri si munti din Tara de Foc poartga denumiri romanesti: Capul Sinaia,lacul Busteni, raul Ureche s.a
Asezarile sunt destul de putine in aceasta regiune, printer cele mai importante remarcandu-se Punta Arenas ,Rio Grande,Ushuaia.
http://jurnalul.ro/special-jurnalul/julius-popper-a-fost-stapan-in-tara-de-foc-64324.html

Anzii si tarile andine;Nicolae ST Mihailescu;Ion Grigore

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.