Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Canionul Paria

Canionul Paria

Apele care au erodat mii de ani faliile existente din acea zona au format canionul Paria. Situat la la granita dinte statele Utah si Arizona se prezinta sub forma unor pereti abrupti si rosiatici cu aspect sinuos. Frumsetea peisajului este data de coridoarele foarte inguste pline de culoare, ce sunt formate pe sapte formatiuni geologice. Formatiunea Moenkopi este cea mai veche formatiune expusa in canionul Paria, iar cea mai proeminenta este formatiunea de gresii Navajo care are grosime de 1200 m. Prin aceasta gresie intr-un interval de milioane de ani raul Paria s-a adancit si a creeat acest canion spectaculos.

Atractii:
Buckskin Gulch –este un canion al unui rau ce se varsa in raul Paria. Daca mergeti in canionul Paria cam pe la jumatatea distantei o sa dati de acest canion. Este poate cel mai spectaculos canion din lume din cauza ingustimii sale reduse si a traseului sinuos.Deasemenea formele create de apa prin eroziune va vor umi in mod sigur.
buckskin_gulch
Daca iubesti Aventura atunci acest loc este sigur pentru tine. Traseul destul de greu te va oblige pe anumite portiuni sa te cateri, si sa innoti prin apa rece ca gheta si noroioasa. Din cauza inaltimii mari a peretilor exista pasaje care sunt luminate destul de rar de catre soare asa ca frontala nu trebuie sa lipseasca din echipamentul vostru.
canionul Paria
Wrather Arch -este situat in canionul raului Wrater (afluent al raului Paria) are o deschidere de 75 de m fiind printre cele mai mari din SUA. Din pacate din cauza localizarii sale geografice este putin vizitat. Cei care vor sa se bucure de frumusetea acestui peisaj ar trebui sa mearga pe jos in jur de 50 de km.
Wrather Arch

Wave- o formatiune stancoasa formata din gresie rosie cu aspect de topogan ce este localizata pe versanții Buttes Coyote la vest de canionul Paria. Datorita specataculozitatii sale aici s-a turnat si un film : „Faszination Natur” de Gogol Lobmayr, 1995
O alta atractie poate sa fie reprezentata de picturile rupestre care se gasesc pe zidurile canionului, dovada a faptului ca bastinasii au locuit candva aceste zone.
Coyote-Buttes-Wave

Ce trebuie sa stiti!!!
-doar 20 de oameni pot merge pe traseu intr-o zi. Zece permise sunt obtinute in avans iar zece se obtin prin tragere la sorti cu 24 d ore inainte.
-de regula tot anul dar perioada optima in care trebuie sa mergeti este aprilie-mai dar si in octombrie
-este permis si accesul cainilor dar trebuie atent supravegheati
-sunt interzise focurile de tabara

Sursa:

http://ernieleo.deviantart.com/
http://www.visitsouthernutah.com
http://tourism-images.blogspot.ro
http://www.myspace.com/
Calatorii pentru o viata-500 de locuri unice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.