Cascada Kaieteur

Râul Potaro, al cărui curs și-a făcut loc prin vegetația luxuriantă a Guyanei, regiunea Siparuni, cade la un moment dat de la 226-250 de metri altitudine, cu un debit de 663 metri cubi, de pe un platou de gresie, formând cortina de apă impresionantă ce este cunoscută de toată lumea ca fiind cascada Keieteur .

casca kaieteur din guyana

casca kaieteur din guyana

Numele de Kaieteur vine de la șeful unui trib amazonian pe nume Kai care și-a salvat poporul. Altă legendă i-a fost spusă lui Brown de către ameridieni, în noaptea descoperirii cascadei: potrivit acestora Kaieteur vine de la numele unui bătrân neagreat de rudele sale care a fost pus într-o barcă și împins să cadă în apele cascadei .

cascada kaieteur

cascada kaieteur

Aceasta se găsește în pădurea amazoniană. Cascada Kaieteur este renumită pentru faptul că este de câteva ori mai înaltă decât cascada Niagara sau cascada Victoria, dar și pentru că are o singură cădere bruscă, nu mai multe . Cascada Kaieteur mai este renumită și prin inaccesibilitate. La ea poți ajunge printr-o călătorie de trei zile pe uscat, pe râu, sau printr-un zbor charter. Alte doua cascade impresionante din America de Sud sunt cascada Iguazu si cascada Angel

Kaieteur cascada in guyana

Kaieteur cascada in guyana

Pe jos trebuie să străbați 1,5 mile prin junglă, la care trebuie să adaugi și o echipă de ghizi. În prezent, cascada Keiteur face parte din Parcul Național Kaieteur. A fost descoperită pentru prima oară la 24 aprilie 1870, de către Charles Barrington Brown. De fapt, acesta sosise în aceste locuri mai devreme, în anul 1867, dar nu a avut timp să continue investigația. După ce s-a reîntors aici a avut timp chiar să scrie două cărți.

kaieteur cascada

kaieteur cascada

Sursa:
www.dreamdestinations.ro/cascada-kaieteur-guiana-1262,
www.locuridevazut.com/cascada-kaieteur.html.
https://en.wikipedia.org/wiki/Kaieteur_Falls. http://www.dailymail.co.uk/travel/article-2718180/The-breathtaking-waterfalls-traveller-see.html
http://simo.ru/
http://unusualplaces.org/kaieteur-falls/

Alte articole interesante:

Cascada Duruitoarea
Cascada Duruitoarea Cascada Duruitoarea este o cascadă situată în masivul Ceahlău, județul Neamț,...

Cea mai inalta cascada din lume
Cea mai inalta cascada din lume Cea mai inalta cascada din lume se numeste Angel si este localizata...

Cascada Baatara
Descoperita în 1952 de către speologul Henri Coiffait, a fost pe deplin cartografiata în anii 1980....

Cascada Cailor
Cascada Cailor Cascada Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în orașul...