Rezervația de fluturi El Rosario

În fiecare an, vara, nouă milioane de fluturi monarhi migrează de pe teritoriul SUA și Canada, pentru a-și petrece iarna în pădurile de brad din Mexic. În drumul lor, aceștia parcurg peste 4000 de km anual, odihnindu-se pe crengile copacilor. Migrația începe pe la sfârșitul lunii octombrie și este reluată în luna martie.

el rosario

el rosario

Priveliștea acestor grupuri de insecte frumos colorate în negru, alb și portocaliu este impresionantă. Pentru aceste ființe gingașe s-a creat rezervația El Rosario din Mexic. Interesant este că într-un an patru generații de fluturi își duc existența, ceea ce înseamnă că nivelul lor de viață nu este foarte mare. Rezervația de fluturi El Rosario se întinde pe o suprafață de 56 259 de hectare, fiind situată în statul Michoacan. Accesul turiștilor este permis de la sfârșitul lunii februarie .

el rosario mexic

el rosario mexic

rezervatia de fluturi din el rosario

rezervatia de fluturi din el rosario

Viața fluturilor monarh

Fluturele monarh își începe viața sub forma unui ou de dimensiuni foarte mici, depus de femela adultă pe o frunză de Ceara Albinei, Asclepias syriaca. Planta este toxică, așa că toxinele se vor regăsi și în corpul fluturelui, care va fi astfel apărat de prădători. După un timpm oul devine o micuță omidă cu dungi galbene, albe și negre și opt perechi de picioare scurte. Omida crește în timp de două săptămâni și se hrănește cu planta gazdă.

rezervatia de fluturi el rosario

rezervatia de fluturi el rosario

După acest interval, omida își face un cocon de mătase în care stă timp de două săptămâni, iar la final iese din crisalidă sub formă de future adult . Noul specimen are șase picioare lungi o gură sub forma unui tub lung și curbat, care e folosită pentru a ajunge la flori și a bea nectar, precum și două perechi de aripi.

rezervatie fluturi el rosario

rezervatie fluturi el rosario

Sursa:

https://lauramacaveiblog.wordpress.com/category/fluturasi-deosebiti/

http://frametoframe.ca/2015/01/winged-magic-el-rosario-monarch-butterfly-reserve-mexico/

http://makewayformonarchs.org/

http://www.nathab.com/central-america/monarch-butterfly-tour/

http://www.natgeocreative.com/photography/1301076

Alte articole interesante:

Temperatura lunii ianuarie in China
Temperatura lunii ianuarie in China

Harta vegetatiei in Mexic
Harta vegetatiei in Mexic

Temperatura medie a lunii iulie in China
Temperatura medie a lunii iulie in China

Harta densitatii populatiei in Mexic