Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Veninuri letale

Taipanul de desert este considerat ca fiind cel mai veninos sarpe din lume. Habitatul lui se desfasoara in anumite regini din Australia. Desi este foarte veninos acest tip de sarpe este destul de timid. Specialistii apreciaza ca o singura picatura din veninul acestui sarpe poate ucide 100 de oameni sau 250.000 de soareci.
Cel mai veninos sarpe din lume


Mamba neagra(Dendroaspis polylepis) este al dolilea cel mai veninos sarpe din lume dupa taipanul de desert. Aceasta specie de sarpe este destul de agresiva si rapida. Viteza sa poate ajunge la 11 km/h fiind considerat astfel cel mai rapid sarpe din lume.Lungimea lui variaza intre 2.5-4.5 m, cantareste cca 1.7 kg si poate trai aproximativ 11 ani. HAbitatul lui se desfasoara in sudul si estul Africii. Din cauza faptului ca in zonele respective nu este un sistem sanitar dezvoltat care sa isi permita procurarea de antivenin in fiecare an se inregistreaza foarte multe decese umane cauzate de muscatura acestui sarpe.

Viespea de mare (Chironex fleckeri) este cea mai veninoasa specie de meduza din lume. Poate fi intalnita pe coastele nord-australiene si in Asia de sud-est.Veninul sau puternic poate sa omoare 60 de persoane adulte sau un animal de 3,5 tone in mai putin de jumatate de ora.
Cea mai veninoasa meduza din lume

Caracatita cu inele(Hapalochlaena maculata) traieste in Marea Bariera de corali din Australia si este extrem de veninoasa. Veninul acestei specii se afla in saliva. Astfel in momentul in care isi musca victima cu ciocul sau cornos ii injecteaza si tetrodotoxina (o neurotoxina puternica).Veninul rezultat in urma unei singure muscaturi poate ucide 20 de persoane in numai cateva minute.

Cea mai veninoasa caracatita din lume

Melcul con purpuriu(Purpurascens Conus) traieste in zonele tropicale de pe intreaga planeta. Caracteristica sa principala se bazeaza pe faptul ca veninul sau contine peste 100 de neurotoxine diferite. Doar cativa microlitri (a miliona parte dintr-un litru) pot ucide 10 persoane in doar cateva secunde.

Scorpionul ucigas galben( Leiurus quinquestriatus) poate fi intalnit in nordul Africii si in orientul Apropiat. Este cel mai veninos scorpion din lume, iar intepatura lui este extrem de dureroasa si poate provoca in final moartea
Cel mai veninos scorpion

Paianjenul australian cu plasa in forma de palnie( Leiurus quinquestriatus). Este considerat a fii cel mai veninos paianjen din lume. Intepatura lui poate ucide o persona de 60 de kg in circa un sfert de ora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.