Lacurile Plitvice  sunt reprezentate prin 16 lacuri de munte localizate in Alpii Dinarici in regiunea Lika. Lacurile sunt impartite in 12 unitati acvatice de dimensiuni mai mari si 4 lacuri de dimensiuni mai mici. Parcul national in care sunt localizate aceste obiective a fost infiintat in anul 1949 si este cel mai mare parc national din Croatia. Aici se gasesc o serie de cascade spectaculoase ce maresc atractivitatea zonei respective.
Plitvice-Lake-Croatia
De altfel spectaculozitatea acestor lacuri e data de faptul ca au culori diferite ce variaza de la culoarea azur la albastru ori la gri. Mii de vizitatori din intreaga lume viziteaza anual aceasta atractie. Lacurile formate pe roci calcaroase si dolomitice sunt interconectate printr-un sistem de casscade si sunt inconjurate de paduri de catina, anin sau alte specii. peisajul e destul de spectaculos. Indiferent in ce directie privesti  vei vedea lacuri sclipitoare, cascade si vegetatie spectaculoasa.Partea frumoasa este ca acest spatiu este usor de explorat deoarece  un sistem de trasee bine amenajate permite turistilor sa calatoareasca si sa se bucure de toate frumusetile zonei.
Lacurile Plitvice
Zona din jurul lacurilor  si raul Korana ce se afla in imediata apropiere sunt ideale pentru a exercita anumite activitati precum:drumetiile, jogging-ul,ciclismul sau innotul.
Daca vrei sa ajungi in aceste locuri trebuie sa stii ca regiunea se afla la 140 de kilometri de Zagreb. Trebuie sa stii ca parcul este deschis tot timpul anului. Este o taxa de intrare  care e folosita pentru intretinerea parcului ce variaza intre 11 si 15 euro. Copiii cu varste intre 7-18 ani beneficiaza de bilete mai ieftine, iar cei care au sub 7 ani pot intra gratis.

Lcurile Plitivice
Plitvice-Lake-Croatia
Alte articole interesante:

Joc de identificare Lacurile Romaniei
Joc de identificare Lacurile Romaniei Acest joc online gratuit de geografie te va ajuta sa inveti mai...

Harta lacurilor din Romania
Harta lacurilor din Romania Harta lacurilor din Romania, harta lacuri romania, romania harta...

Parcul Național Purnululu
Parcul Național Purnululu Ne aflăm în Australia. Un labirint de formațiuni formează unii din cei...

Cascada Iguazu
Cascada Iguazu Descoperitorul acestei minuni este un conchistador spaniol Alvaro Nunez Cabeza de Vaca...