Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Lacurile Plitvice

Lacurile Plitvice  sunt reprezentate prin 16 lacuri de munte localizate in Alpii Dinarici in regiunea Lika. Lacurile sunt impartite in 12 unitati acvatice de dimensiuni mai mari si 4 lacuri de dimensiuni mai mici. Parcul national in care sunt localizate aceste obiective a fost infiintat in anul 1949 si este cel mai mare parc national din Croatia. Aici se gasesc o serie de cascade spectaculoase ce maresc atractivitatea zonei respective.
Plitvice-Lake-Croatia
De altfel spectaculozitatea acestor lacuri e data de faptul ca au culori diferite ce variaza de la culoarea azur la albastru ori la gri. Mii de vizitatori din intreaga lume viziteaza anual aceasta atractie. Lacurile formate pe roci calcaroase si dolomitice sunt interconectate printr-un sistem de casscade si sunt inconjurate de paduri de catina, anin sau alte specii. peisajul e destul de spectaculos. Indiferent in ce directie privesti  vei vedea lacuri sclipitoare, cascade si vegetatie spectaculoasa.Partea frumoasa este ca acest spatiu este usor de explorat deoarece  un sistem de trasee bine amenajate permite turistilor sa calatoareasca si sa se bucure de toate frumusetile zonei.
Lacurile Plitvice
Zona din jurul lacurilor  si raul Korana ce se afla in imediata apropiere sunt ideale pentru a exercita anumite activitati precum:drumetiile, jogging-ul,ciclismul sau innotul.
Daca vrei sa ajungi in aceste locuri trebuie sa stii ca regiunea se afla la 140 de kilometri de Zagreb. Trebuie sa stii ca parcul este deschis tot timpul anului. Este o taxa de intrare  care e folosita pentru intretinerea parcului ce variaza intre 11 si 15 euro. Copiii cu varste intre 7-18 ani beneficiaza de bilete mai ieftine, iar cei care au sub 7 ani pot intra gratis.

Lcurile Plitivice
Plitvice-Lake-Croatia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.