Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Valea Loarei

Valea Loarei

 

Valea Loarei numita si “Gradina Frantei este una dintre cele mai vizitate zone turistice din Franta din cauza  frumoaselor castele care se gasesc in aceasta regiune. Aici exista peste 300 de castele ce se impart in mai multe categorii, unele fiin locuinte private (functioneaza ca hoteluri sau pensiuni), pana la  castele grandioase ce au o arhitectura unica. Aceste edificii au inceput sa fie construite inca din  secolul XII .  Initial castelele aveau un aspect mai sumbru, fiind mai reci si care nu aveau un confort corespunzator, dar  in timpul renasterii constructiile frantuzesti se remarcau prin armonie si gratie. Din cauza peisajelor frumoase de pe Valea Loarei regii francezi au ales aceasta regiune pentru a construi castele de agrement.

Valea Loarei Chateau de Valencay

Chateau-de-Valencay
Chateau-de-Valencay

Constructia acestui castel a inceput in anul 1540.  Castelul reprezinta o adevarata capodopera a stilului architectonic, fiind celebru deoarece a fost achizitionat de Napoleon  deoarece acesta dorea sa faca o impresie buna vizitatorilor. In acest scop el ordona ministrului de externe sa-l cumpere, castelul ramanand pana in 1952 mostenitorilor sai.

 

Valea Loarei Chateau de Chambord

Chateau de Chambord
Chateau de Chambord

Este unul dintre cele mai cunoscute castele din lume datorita arhitecturii sale ce imbina formele traditionale medieval e cu structurile clasice renascentiste. Este cel mai mare castel de pe valea Loarei fiind construit initial ca si castel de vanatoare pentru Francois I. Designul original al acestui castel este atribuit lui Domenico da Cortona, unii considerand ca un rol important l-au avut si  Philibert Delorme sau Leonardo Da Vinci.

Valea Loarei Chateau d’Usse

Chateau D Usse
Chateau D Usse

Este asezat la marginea padurii Chinon. Desi este proprietate  private acest edificiu este deschis publicului. Se remarca prin farmecul sau, ce l-au inspirit pe autorul francez  Charles Perrault sa scrie o serie de basme sau povestiri. Este clasificat ca si monument istoric din anul 1931.

Valea Loarei Chateau D’Amboise

 

Este construit pe un pinten  si a fost construit cu rol strategic

Alte castele de pe valea Loarei

Castelul Angers

Castelul Azay-le-Rideau

Castelul Bastie d’Urfe

Castelul Blois

Castelul Brissac

Castelul Châteaudun

Castelul Cheverny

Castelul Chaumont-sur-Loire

Castelul Chenonceau

Castelul Chinon

Castelul Gien

Castelul Langeais

Castelul Loches

Castelul Meung-sur-Loire

Castelul Montsoreau

Castelul Saint-Brisson

Castelul Saint-Maurice

Castelul Saumur

Castelul Serrant

Castelul Sully-sur-Loire

Castelul Talcy

Castelul Villandry

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.