Lacul Meduzelor

Lacul Meduzelor este un lac izolat de ocean, situat în interiorul insulei Palau. Numele vine de la milioanele de meduze aurii, care călătoresc, în fiecare an, din adâncuri la suprafață. Lacul Meduzelor este recunoscut pentru  faptul că este singurul lac din lume unde oamenii pot înota alături de meduze[1].

Acum 12000 de ani, meduzele din lac au rămas captive într-un bazin natural de pe insulă, atunci când oceanul s-a retras. Nefiind amenințate de nici o primejdie, acestea și-au pierdut capacitatea de a înțepa, deoarece nu au nevoie să se protejeze. Lacul Meduzelor este destul de mic, având o suprafață de aproximativ 14 acri.

lacul meduzelor

lacul meduzelor

Noaptea meduzele coboară în adâncimea lacului, unde ajută algele să se hrănească cu nutrienți, iar ziua revin la suprafață, ajutând, astfel, alegele să convertească prin fotosinteză energia solară într-un zahăr hrănitor pentru gingașele ființe.

[1] www.interactivia.ro/minunata-lume-meduzelor, www.voceavalcii.ro› Video, www.redbull.com/ro/ro/adventure/stories/1331675219387/lacul-meduzelor-palau.

 

 

Alte articole interesante:

Lacul Ursu
Lacul Ursu este un important lac helioterm, format în perioada 1875-1880, prin dizolvarea unui masiv...

Lacul glaciar cu suprafata cea mai mare din Romania
Lacul glaciar cu suprafata cea mai mare din Romania Lacul Bucura situat in masivul Retezat este lacul...

Lacul Natron
Lacul Natron Tanzania....un loc feeric ascuns de lume, unde călătorii încă se feresc încă să...

Lacul roz Hillier
Lacul roz Hillier Lacul roz Hillier este localizat pe Middle Island, arhipelagul Recherche, în Australia....