Insula Komodo

Insula Komodo este o insulă care face parte din provincia Nusa Tenggara, din Indonezia. Insula se întinde pe o suprafață de 390 km² și are peste 2000 de locuitori. Locuitorii insulei sunt urmașii deținuților care au fost deportați aici, insula fiind în trecut un loc de detenție. Populația este, în majoritate, de religie musulmană, cu un număr mai mic de creștini sau de hinduși. Insula aparține de insulele Sondele Mici1.

insula komodo

insula komodo

Pe insulă se află Parcul Național Komodo, în care trăiesc cei mai mari varani din lume, numit așa după unul din locuitorii de aici, dragonul Komodo, probabil unul din ultimii dragoni din lume. Parcul conține și numeroase oportunități de drumeții și campare, precum și o floră și faună foarte exotica. Acesta se întinde pe o suprafață de peste 72 000 ha, devenind parc național în anul 1980. În anul 1977, devine rezervație a biosferei și patrimoniu al UNESCO. Marea celebritate a parcului este varanul, uriașa șopârlă. Tot aici există dragonul de Komo, dar acesta trebuie evitat cu grijă, căci vă poate mânca. Pentru a preîntâmpina acest eveniment neprevăzut, autoritățile au împrejmuit zona în care trăiesc reptilele cu un gard mare. Turiștii pot vedea animalele de la distanță. Dragonul este o reptilă foarte mare capabilă să ucidă cu ușurință un om, de aceea toate aceste prevederi sunt absolut necesare. Întregul teritoriu cuprinde trei insule mari, Rinca, Komodo și Pandar, precum și alte insule mai mici, toate de origine vulcanică.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Varanus_komodoensis, https://ro.wikipedia.org/wiki/Insula_Komodo, https://www.sacalatorim.ro/indonezia-o-minune-fara-sfarsit-2/. https://www.eturia.ro/indonezia/parcul-national-komodo.
http:roportal.ro

Alte articole interesante:

Atolul Aldabra
Atolul Aldabra Atolul Aldabra este al doilea atol de corali din lume ca dimensiune, situat pe arhipelagul...

Insula Socotra
Insula Socotra Insula Socotra, parte a arhipelagului cu același nume, este considerată, datorită...

Insula Madeira
Insula Madeira Insula Madeira sau ,,insula de lemn”, în traducere, reprezintă un arhipelag portughez,...

Insula Fraser cea mai mare insula de nisip
Insula Fraser cea mai mare insula de nisip În anul 1970, James Cook un explorator austriac naviga...