Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Cascada Lotrișor

Cascada Lotrișor

Cascada Lotrișor este situată pe valea Lotrișorului, în Munții Căpățânii, Parcul Național Cozia. Altitudinea acestei cascade este cuprinsă între 485-515 metri, deci căderile măsoară în jur de 30 de metri. De remarcat este că aceasta a fost realizată de om, între anii 1970-1971, când drumul forestier și pârâul au fost deviate printr-un tunel săpat în stâncă1.

În partea stângă a cascadei se află o potecă care urcă până la gura galeriei, de unde țâșnește apa. Altitudinea maximă a acestei cascade este de 1509 metri. În zonă întâlnim o serie de stânci cu chip de om: ,,ciobănașul”, ,,ciobanul”, ,,fata”, ,,Baba Dochia” și ,,Ursoaia” sunt doar câteva nume de stânci. În partea sudică a masivului Narățu există un bazin numit Pucioasa, cu apă bogată în sulf și nu departe ,,Lacul Doamnei” și bazinul ,,Papucul Doamnei”. Legendele spun că între stâncile acestui masiv se găsesc comorile dacilor și ale haiducilor.

www.drumliber.ro/cascada-lotrisor-o-frumusete-ascunsa-sub-nasul-nostru/, www.turismland.ro › Oltenia › Atractii naturale din Oltenia.