Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Groapa Messel sau locul cu cele mai multe fosile de mamifere de pe glob

Parcul natural Bergstraße-Odenwald a fost fondat în 1960. Este geoparc UNESCO din 2015.
Parcul natural Bergstraße-Odenwald a fost fondat în 1960Între râurile Rin, Main și Neckar, se întinde peste 3500 km² un peisaj vast cu natura și geologia diversă.
Acesta unește un peisaj încântător, care se întinde pe o suprafață de 3800 de kilometri pătrați între Groapa de Messel a Patrimoniului Mondial UNESCO din nord, Valea Rinului în vest, Odenwald până la terenurile din est și Valea Neckar în sud.


Messel Pit este situat la aproximativ 30 km sud de Frankfurt, în apropierea orașului german Darmstadt. Fosilile bine conservate din peste 1000 de specii de plante, păsări, reptile, insecte și alte animale se gasesc aici.

Aici se gaseste cel mai important punct fosilifer de pe glob in ceea ce priveste fosilele de mamifere.
Groapa Messel este fostul amplasament al unei mine de șisturi petroliere.Practic daca nu se cauta petrol in acea zona aceste fosile nu ar fi fost niciodata descoperite.
Messel Pit, cu fosile unice și arhivă climatică (structură vulcanică de maar, 48 de milioane de ani).


Messel Pit este cel mai bogat site din lume pentru înțelegerea mediului de viață al Eocenului, între 57 și 36 de milioane de ani în urmă. Se gasesc aici zeci de fosile de mamifere excepțional de bine conservate, de la scheleturi complet articulate până la conținutul stomacului animalelor din această perioadă. S-au facut aici cercetări paleontologice, care au contribuit foarte mult la cunoașterea noastră.

https://whc.unesco.org/en/list/720/
https://geo-naturpark.net/
https://naturalworldheritagesites.org/sites/messel-pit-fossil-site/
https://en.wikipedia.org/wiki/Bergstra%C3%9Fe-Odenwald_Nature_Park