Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Diverse

FREE MIORITA – Lumina pentru Romania

Cand noi ne plangem ca nu avem curent sau ne-a picat netul cateva ore, exista familii in Romania care inca nu se bucura de acest lux numit lumina. Sunt locuinte in satele izolate in care energia electrica inca nu a ajuns. O facilitate pe care noi in confortul nostru o consideram normala lipseste cu desavarsire in alte zone si obliga copiii sa isi faca temele la lumina lumanarii sau la lampa cu petrol. Romania internetului de mare viteza a uitat de acesti oameni. E adevarat ca nu sunt sate intregi, dar vorbim de gospodarii care se afla dispersate in zone in care nu exista retea electrica sau drum de acces.

Semnalul la telefon e si el un lux. Conform recensamantului din 2011 in Romania sunt 100.000 locuințe fără electricitate.
Constientizand aceste probleme in 2012 Iulian Angheluta a creeat o asociatie ce se numeste FREE MIORITA. De atunci a strabatut tara in cautarea locuintelor fara curent si ajutat de voluntari si sponsori a montat panouri fotovoltaice in gospodariile izolate. Mai jos este traseul strabatut de IUlian pe bicicleta in 2014 in cautarea unor gospodarii fara curent din aprilie până-n octombrie.

 turul romaniei cu bicicleta

Aceasta asociatie a adus lumina pana acum in gospodarii din Ursici, Inelet, Cruhla si Poieni, Dobrava, Holbav dar si in alte gospodarii din alte localitati.
In filmuletele de mai jos sunt surprinse fragmente din aceste actiuni, dar si din altele…

Campania lor se numeste Lumina pentru Romania. Ei au dotat cu calculatoare 6 scoli. Cu siguranta elevii care vor invata acolo vor fi mai competitivi prin accesul facil la informatie ce li s-a oferit.


Cum poti ajuta si TU ca si mai multe familii sa se bucure de lumina

Prin redirectionarea celor 2% din impozitul pe venit, prin donatii cu care se vor cumpara panouri fotovoltaice, sau prin voluntariat prin ajutor la montarea panourilor respective, sau prin informatii despre locuinte izolate fara energie electrica. Poti ajuta si prin cumpararea unor obiecte de aici

Formularul 230 si contul IBAN unde poti sa ajuti printr-o donatie le gasesti aici

Deasemenea la fel de important e ajutorul tau in promovarea acestor actiuni.   Desi Campania s-a bucurat de sustinerea media (vezi aici emisiunile in care s-a discutat de actiunile FREE MIORITA),

poti ajuta si tu la la iesirea din intuneric a gospodariilor izolate. Un share al paginii de facebook https://www.facebook.com/freemiorita poate duce aceasta poveste frumoasa mai departe.

Daca ai un blog poti sa pui un banner. Tipurile de bannere si dimensiunile le poti gasi aici

Haideti sa aducem lumina in cat mai multe gospodarii izolate oferind in acest fel o sansa la educatie normala si altor copii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.