Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Ce poti sa faci in SUA daca ai terminat facultatea de geografie

Ce poti sa faci in SUA daca ai terminat facultatea de geografie

Geografia reprezinta o stiinta extrem de frumoasa si atractiva si asta e dovedita si de concurenta masiva din fiecare an de la examenele de admitere in facultate. Momentan in Romania nu exista o deschidere atat de mare pentru dezvoltarea unei cariere dupa finalizarea unei astfel de facultati pentru multi dintre absolventi. Daca nu urmezi doctoratul pentru a incerca sa prinzi apoi un loc de profesor in facultate iti mai ramane doar alternativa invatamantului preuniversitar sau o pozitie de agent turism in cazul in care ai terminat Geografia Turismului. Fara dar si poate ca exista si la noi geografi care lucreaza in amenajarea urbana, studiul solurilor sau prognoze meteo, dar numarul lor e mult prea mic comparativ cu numarul de studenti care termina anual aceasta facultate.
Totusi sa stiti ca in alte tari nu este deloc asa! O sa va prezint mai jos cateva oportunitati de care ati putea beneficia in SUA cu aceasta facultate.
Carierele geografice pot fi împărțite în două grupe principale : cele care sunt legate de geografia umană , și cele care au legatura cu geografia fizică .

Un student cu o calificare în geografia umană poate face carieră în planificarea urbană , marketing , transport , imobiliare , sau turism .

O persoană care are o diplomă în geografie fizică ar putea beneficia cel mai probabil de o carieră în amenajarea teritoriului , planificare silvicultură , studiul zonelor umede , resurselor de apă , prognoza meteo, și de gestionare a terenurilor . Ei ar putea de asemenea sa se implice în planificarea urbană , sau studiul formelor de teren , soluri , apa , climate , și modele de climate . O cariera se poate realiza si in domeniul cartografic. Multi geografi americani sunt cautati sa lucreze in cadrul comunitatilor locale sau in guvern. De asemenea organizatiile nonprofit reprezinta o alta oportunitate pentru acestia. Geografii sunt cautati si de corporatii care se ocupa cu aspecte ale dezvoltarii imobiliare sau de amenajare a teritoriului.

Tot ei studiază lucruri cum ar fi: poluarea apelor subterane , aspecte legate de despadurire , deșertificare sau încălzirea globală .

Cei care lucrează ca geografi folosesc adesea programe de calculator și sisteme speciale , cum ar fi GIS , care ajuta la analiza datelor .
Alte cariere geografice pot fi găsite în titlurile de: analist GIS , director de conservare , manager de date pentru parcuri naționale , precum și specialist pentru respectarea legislației de mediu .
In educatie cu diploma de geografie te poti angaja fie profesor universitar (daca ai doctorat si treci de anumite examene), profesor, sau instructor in cadrul unor comunitati locale!

Pe sit-ul celor de la The Association of American Geographers (AAG) puti gasi o lista cu toate joburile ce au legatura cu geografia de pe teritoriul SUA. Puteti gasi aici o descriere a jobului, cu salariul care se ofera pentru fiecare dintre ele. Acceseaza Joburi de geograf in America pentru a vedea toate joburile disponibile, chiar daca multe dintre ele sunt pentru persoane cu doctorat!

In caz ca stii sa foloseste programul GIS poti accesa http://www.esri.com/esri-news/arcnews/spring13articles/getting-a-job-in-geography-and-gis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.