Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Zanzibar-un loc de poveste

Zanzibar-un loc de poveste

Zanzibar este un arhipelag ce este situat la est de Tanzania in Oceanul Indian. Frumusetea acestui teritoriu este data de plajele cu nisip alb marginite de palmieri, de culorea turcoaz a apei, de reciful de corali sau de pestii exotici pe care ii urmaresti in timpul scufudarilor. Fermele de alge devenite o sursa de venit reprezinta si ele un loc in care merita sa te opresti.

Zanzibar plaja
Zanzibar plaja
Plaja Zanzibar
Plaja Zanzibar

Plaja Zanzibar
Plaja Zanzibar

Plajele din regiune sunt renumite. Un loc pe care e obligatoriu sa il bifezi este Mnemba Island Lodge.
Plaja cu nisip alb de aici este, probabil, cea mai buna si cea mai frumoasa iar aici exista cea mai favorabila zona pentru scufundari. Pe partea estica exista sanse mari ca in timpul scufundarii sa vedeti delfini, rechini si alte animale specifice locului.

Nu trebuie sa ratezi nici Spicy Tour. In schimbul unei taxe poti face un tur prin plantatiile din zona. Aici poti vedea plante exotice ale caror fructe le folosim ca si condimente. Printre astea as enumera: cuisoarele,vanilia, scortisoara. Cuișoarele sunt cunoscute în Zanzibar ca fiind„regele condimentelor” și scorțișoară ca regina.

Multe dintre condimente au proprietati medicinale și sunt încă utilizate de către populația locală pentru a vindeca anumite boli . Puteti savura diferite condimente , scortisoara, nucsoara , vanilie sau piper negru . Poti gusta o varietate de fructe de la nucă de cocos, la fructe tropicale – mango , fructul pasiunii , ananas , grapefruit . Unele plante rare , cum ar fi Henna sunt utilizate pentru valoarea lor în prepararea produselor cosmetice .Pe parcursul turului primesti palarii, cosuri tesute din frunze si alte accesorii din frunze de palmier.
Un alt loc in care trebuie sa mergi este piata. Locul in care oamenii isi expun produsele pentru a fi cumparate de turisti si localnici.

Piata de peste Zanzibar
Piata de peste Zanzibar

Piata in Zanzibar

Piata in Zanzibar2

Carne, pește, condimente, legume și alte produse sunt vândute în piete intens colorate si agitate.
Fermele de alge marine reprezinta o oportunitate foarte buna pentru locuitorii din zona care lucreaza aici. Exista fabrici ce produc sapunuri, creme precum si alte tratamente din alge marine aromatizate cu alte ingrediente. Turistii care vin aici au oportunitatea de a experimenta si de a participa la activitati legate de recotarea algelor marine. O astfel de activitate nu este una usoara. O alta activitate importanta din Zanzibar este pescuitul. Acesta e practicat de catre barbati si reprezinta o sursa importanta de venituri .
Culesul algelor

Ferma de alge

Kwenda-beach-women-bucket-balance

Pescari pescuind in Zanzibar
Pescari pescuind in Zanzibar

Zanzibar este alcatuita 95% din musulmani.
The Rock Restaurant
The Rock Restaurant

rock-restaurant-02

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.