Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Fără categorie

Top 6 avalanse de zapada din istorie

Top 6 avalanse de zapada din istorie

Avalansele de zapada sunt acele căderi masive de zăpadă care se produc bruscFenomenul este deosebit de periculos pentru turiștii care se află pe munte în momentul declanșării avalanșei.


Tipuri de avalanșe de zăpadă:
– În funcție de modul de formare, avalanșele pot ” produse de om sau de o supraîncărcare a stratului de zăpadă.
– În funcție de particularitățile stratului de zăpadă, avalanșele pot fi:
-avalanșele uscate-se produc atunci când zăpada este afânată și are un aspect grăunțos.
– avalanșele umede-se produc în stratele de zăpadă umedă și grea.

-avalanșe în plăci-se produc prin desprinderea stratului superficial înghețat și a celui mijlociu.

Locul 1


218 î.e.n. Alpi. Avalanșele decimează armatele hanibali în timp ce încearcă să traverseze Alpii cu elefanți. Douăzeci de mii de soldați și mulți elefanți vor disparea in aceste avalanse

Locul 2

Carti de geografie pentru mari si mici la preturi accesibile! Alege din mii de exemplare cartea care iti place!


White Friday / Alpine Front Line avalanșe, Marmolada, Italia, decembrie 1916 (10.000 de morți)
În decembrie 1916, în cele mai grave zile ale Primului Război Mondial, o serie de avalanșe din Alpii italieni au ucis în jur de 10.000 de soldați italieni și austrieci care luptau unul împotriva celuilalt. Unii martori susțin că avalanșele au fost declanșate în mod intenționat de activitățile soldaților de ambele părți în eforturile de a distruge forțele inamice.
Ninsorile abundente din iarna anului 1916 au favorizat aparitia avalanselor. Pe 13 decembrie, prima avalanșă, care a implicat în jur de 100.000 de tone de gheață, zăpadă și stânci, a plonjat pe Muntele Marmolada în cazarmele soldaților austrieci care se aflau pe directia avalansei. Deși 200 de soldați au supraviețuit, alți 300 au murit în acest accident. Cu toate acestea, acesta a fost doar începutul. În următoarele câteva săptămâni, multe alte avalanșe au lovit zona, cu frecvențe tulburătoare ce au provocat câteva mii de morti.

Locul 3

Huascaran-Peru 1962. 4000 de victime

Locul 4

  1. Plurs, Elveția. O alunecare de zăpadă (cunoscută sub numele de avalanșă Rodi) îngropă orașul Plurs, provocând 2.427 de victime.

Locul 5


In perioada 24-28 februarie 2015, avalanșele din provincia Panjshir, Afganistan au ucis cel puțin 310 persoane, iar alte 129 au fost rănite.

Locul 6

Iarna Terorii, Alpii Austro-Elvețieni, 1950-1951 (265 decese)
Iarna Terorii a fost una dintre cele mai proaste perioade din istoria Alpilor și una care a văzut o cascadă de avalanșe de-a lungul frontierei alpine austro-elvețiene a pretins peste 265 de vieți omenești și a distrus zone întinse de proprietăți rezidențiale și alte obiecte create de om structuri din Austria și Elveția, de asemenea. Ambele țări au pierdut, de asemenea, mii de acri de păduri valoroase din punct de vedere comercial în urma dezastrului. Un set atipic de evenimente meteo este responsabil pentru Iarna Terorii. Evenimentele tragice au avut loc într-o perioadă de trei luni, în iarna 1950-1951.