Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

The Atlantic Road

The Atlantic Road se intinde pe o distanta de 8 km intre orasele norvegiene Kristiansund si Molde. Fiind conceput initial ca si cale feroviara proiectul a fost abandonat, fiind preferata varianta de cale rutiera. Drumul face legatura intre mai multe insule prin intermediul a 8 poduri specataculoase.

The Atlantic Road-spectacular road in Norway
The Atlantic Road-spectacular road in Norway

Cel mai inalt pod este Podul Storseisundet ce are o tehnica de constructie aparte. Constructia efectiva a podului incepe pe data de 1 august 1983 si este terminata in luna iulie a anului 1989. Ca un amanunt picant trebuie precizat ca The Atlantic Road a fost lovit in timpul constructiei sale de 12 uragane, care oarecum au avut rolul de a incetini lucrarile. Valoarea drumulu s-a ridicat la costul de 122 de milioane de coroane norvegiene, dar se pare ca efortul a meritat deoarece in anul 2005 acest obiectiv este desemnat ca fiind Constructia norvegiana a secolului.
The Atlantic Road

Drumul Atlanticului
Pentru Norvegia reprezinta un important obiectiv turistic, fiind prezente pe traseu 4 puncte panoramice interesante de unde puteti urmari arhitectura indrazneata a podului, natura si uneori balenele din regiune. Multi spun ca cel mai specataculos este in timpul unei furtuni cand valurile imense se sparg de pilonii podurilor. De altfel si foarte multe poze care circula pe net cu The Atlantic Road prezinta astfel de ipostaze. Se pare ca cei mai multi turisti vin in regiune in perioada toamnei cand ploile si furtunile sunt mai dese.
Pe parcursul acestui drum exista foarte multe atractii importante printre care merita amintite:
Pestera Bremsnes cea mai lunga pestera din Norvegia ce este localizata pe partea sudica a muntelui Bremsneshatten.
Muzeul Kvernes ce este alcatuit din 11 cladiri vechi cu colectii din diverse perioade ale istoriei.
Activitatile care pot fi realizate de catre turisti in aceasta zona sunt: pescuitul;ciclismul;wind-surfingul; sau vizionari ocazionale de balene!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.