Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Santorini

Santorini

Santorini este localizata in Marea Egee in Arhipelagul Cicladelor insula are o populatie de cca 13000 de locuitori.
Localitățile de pe insula Santorini sunt: Thira, Oia, Emporia, Kamari, Ierovigli, Pyros și Therasia

Santorini
Santorini

S-a format in urma unei eruptii uriase ce a avut loc in anul 1650 IH. Ca o consecinta a eruptiei insula s-a prabusit in interior iar marea a inundat conul vulcanului. Se presupune ca eruptia acestui vulcan ar fi distrus civilizatia minoica de pe insula Creta, desi pana in prezent acest lucru nu este lamurit complet.Eruptia vulcanului din insula Santorini a fost una de tip violent, si a eliberat cantitati uriase de energie si coloane de gaz si fum ce aceau viteze de sute de metri/sec.Eruptia a fost atat de puternica incat s-a format un crater de peste 80 km/patrati.
Din punct de vedere tectonic zona eggeeana este o zona destul de activa din cauza subductiei ce exista intre placa africana si placa euro-asiatica.
Santorini2
Santorini2

Un lucru este cert, in urma eruptiei de pe insula Santorini orasul Akrotiri a fost complet distrus(exact ca in cazul orasului Pompei care a fost distrus in urma eruptiei vulcanului Vezuviu). Totusi nu s-au gasit ramasite omenesti,ceea ce sugereaza ca oamenii stiau ca va avea loc o eruptie si au plecat din zona.

Clima insulei Santorini
Este de tip mediteramean cu temperaturi de pana la 30 grade Celsius vara si cu ploiceva mai bogate in timpul iernii.Iarna temperatura scade foarte rar sub punctul de inghet.. Daca vreti sa faceti o calatorie in insula Santorini cea mai buna perioada ar fi la inceputul verii si la inceputul toamnei. Incercati sa evitati caldura arzatoare de la mijlocul verii. Poti intalni aici plaje superbe cu nisip negru si rosu (rezultat in urma activitatii vulcanice), dar exista si plaje superbe cu nisip alb. Partea proasta la plajele cu nisip negru este ca din cauza faptului ca negrul atrage mult mai bine caldura aceste plaje sunt foarte fierbinti:0. Cazare puteti gasi de toate felurile:de la camere modeste in casele localnicilor pana la hoteluri luxoase.

Santorini noaptea
Santorini noaptea

Se zice ca insula Santorini este locul în care „sunt mai multe biserici decât case, mai mult vin decât apă, mai mulți măgari decât bărbați”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.