Pilonii de stanca din parcul Wulingyuan

O regiune extreme de spectaculoasa se intinde in provincia Hunan din China pe o suprafata de 26.000 de ha. Regiunea este dominata de o multitudine de piloni de stanca ce se inalta si la peste 200 de m ce sunt separati de chei, ravene si cascade. De remarcat este spectaculozitatea naturala a peisajului care are menirea de a iti Taia rasuflarea si de a te transpune parca intr-un tinut de poveste. Din punct de vedere geographic acest site este localizat in bazinul raului Suoxiyu. Stalpii alcatuiti din cuartite devoniene sau din gresii se ridica la cca 200 de m deasupra marii, iar unele ajung si la 400 de m.
world_heritage__wulingyuan_the_scenic
Regiunea este bogata si in roci calcaroase fapt ce a facut ca aici sa se dezvolte un numar de 40 de pesteri , unele cu largime foarte mare precum Huanglong sau Yellow Dragon. Datorita faptului ca este un tinut salbatic aici se pot intalni si multe specii endemice (specii care apar doar in acest loc).
Wulingyuan
Si pentru ca toate acestea nu ar fi de ajuns, spectaculozitatea peisajului este data si de prezenta unor poduri naturale immense precum: Xianren Qiao (Podul din Imortalls) sau Tianxia Diyi
Qiao(Podul Increderii) primul avand o lungime de 26 de m, iar al doilea de circa 40 de m.
Climatic aici este o zona temperat-umeda.Din punct de vedere botanic zona este bogata in plante ce sunt utilizate in industria farmaceutica sau de plante ornamentale. Printre arbori se pot enumera: Ginko Biloba, stejarul vesnic verde, Pinus massoniana, acer s.a.

Fairy Bridge

Wulingyuan1

Wulingyuan1


Ce poti sa faci in aceasta zona?
Poti sa te plimbi cu barca, sa faci drumetii sau alpinism.

Alte articole interesante:

Stalpii de pe Lena
Stalpii de pe Lena Stâlpii de pe Lena se găsesc în Rusia.Sunt de fapt, o formațiune naturală de...

Padurea de piatra Shilin
Padurea de piatra Shilin Pădurea de piatră Shilin, din sud-vestul Chinei, este un uimitor ansamblu...

Insula Komodo
Insula Komodo Insula Komodo este o insulă care face parte din provincia Nusa Tenggara, din Indonezia....

Lacul Tanganyka
Lacul Tanganyka Lacul Tanganyka este unul din cele mai importante lacuri care se găsesc în Africa...