Jocuri geografie pentru clasele I-XII

Sa vorbim despre ce ne inconjoara

Peninsula Kamceatka

Peninsula kamceatka

Considerat de rusi un loc foarte ostil din cauza conditiilor climatice, la fel ca si Alaska(regiunea rusa vanduta americanilor) acest tinut este de o spectaculozitate incredibila. De altfel americanii au vrut sa cumpere acest tinut in anul 1920 atunci cand Washington Baker a vrut sa concesioneze zona pe 60 de ani, dar Lenin s-a opus acestui lucru.
Vulcanul Kliucevskaia
Se intinde pe o suprafata de 370.000 km² si este localizata in extremitatea estica a Rusiei. DIN punct de vedere al tectonicii si al reliefului apartine sistemului muntos al Pacificului. De altfel relieful predomunant este cel montan. Se gasesc aici muntii Sredna, Vostok , Kamceatka s.a . Atitudinea maxima din peninsula este de 4750 m si se intalneste in varful Kliucevskaia. Exista in regiune circa 127 de vulcani, dintre care 22 sunt inca activi.
Cel mai inalt vulcan este Klucevskaia. De altfel acesta este si cel mai inalt vulcan din Eurasia si are o vechime de aproximativ 8000 de ani. In medie vulcanul erupe odata la 5 ani,dar s-au inregistrat si ani succesivi de eruptie. De remarcat ca prima ascensiune a cestui vulcan a fost facuta in anul 1788 de catre un ghid montan , pe numele sau Daniel Gaus. Alti vulcani importanti din peninsula Kamceatka sunt: Karymsky, Maly Semyachek,Gorely si Koriak.
Peninsula Kamceatka
Cei mai frumosi gheizeri se intalnesc in regiunea numita Valea Gheizerilor. Aici exista peste 20 de gheizeri mari care tasnesc la un interval de 18-20 de minute, iar altii la un interval de 4-5 ore. Printre cei mai cunoscuti putem enumera gheizerele: Velikan, Zhemchuzhny, Sakharny, Konus s.a
Aspectul salbatic seamana cu cel din parul Yelowstone din America, dar in peninsula Kamceatka totul este mai salbatic, mai neatins de dezvoltarea turistica. Ganditi-va doar ca in Yelowstione traficul turistic anual este de 3 milioane de vizitatori.
Activitatile seismice sunt destul de frecvente in peninsula Kamceatka, cel mai puternic fiind cutremurul din 1952 care a avut o magnitudine de 8,2 grade pe scara Richter.
Peninsula Kamceatka1
Clima din peninsula Kamceatka este destul de ostila cu temperaturi scazute , vanturi puternice si precipitatii mai abundente in apropierea oceanului.
Specataculozitatea peisajului din zona este data de aspectul salbatic al regiunii, de prezenta vulcanilor activi, de prezenta gheizerilor sau de fauna numeroasa care se gaseste in aceasta zona.
Kamceatka este cunoscuta si prin animale precum ursul brun, pasari precum vulturul de mare al lui Steller sau pesti (somonul).
Kamceatka
Activitati pe care poti sa le faci in Kamceatka ca si turist
– Activitati de pescuit si vanatoare
– Drumetii
– Croaziere cu barca
– Catarare pe vulcani
– Rafting pe rauri
– Bai in izvoarele termale
– Schi
– Vizite in centre de prelucrare a pestelui. Poti merge cu pescarii la pescuit de crabi sau de somoni.
– Excursii cu elicopterul pe deasupra vulcanilor

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.